Calendari: Festes d'Hivern > Festes de Sant Josep > Festes majors i patronals

Festes de Sant Josep de sa Talaia (Eivissa) - festes patronals que es celebren amb un bon nombre de propostes festives, tot i que el plat fort és el dia de Sant Josep, dimecres 19, quan es celebra la tradicional missa i processó, amb ball pagès, així com la revetlla nocturna i musical de Sant Josep.
Festa de sant Josep a Alcanó (el Segrià) - tot i que la localitat celebra la seva festa major per sant Blai, el dia de sant Josep es fa un ofici en honor del sant i per la tarda un ball. Telèfon: 973.13.62.04
Festa major d'hivern a Picamoixons, Aj. Valls (l'Alt Camp) - la festa Major d'hivern, en honor a sant Josep es celebra pels voltants del 19 de març. La tradició del gegantó Lladrefaves d’anar caminant a Picamoixons, en representació de Valls amb motiu de la Festa Major de Sant Josep, està documentada des de fa segles i va ser recuperada l'any 2012.
Anada dels gegantons de Valls fins a Picamoixons - com és tradició, el gegantó negre de Valls, conegut amb el nom de Lladrefaves, renova cada any el compromís centenari de visitar la població de Picamoixons en motiu de la Festa de Sant Josep, festa major d'hivern. Segons conta el folklorista Joan Amades, tots els anys un sol individu s'encarregava de fer el camí a peu sota la figura. Després d’assistir a la professó, iniciava el viatge de retorn a Valls.

Cançoneret de Sant Josep
Diversos autors, / Institut d'Estudis Eivissencs