NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Dimarts, 19 de març de 2024 | Josep    cerca       subscriu-te   
Calendari: Festes d'Hivern > Festes de Sant Joan de Déu


Aquest sant d’origen portuguès és considerat el protector de tots els que tenen cura dels malalts hospitalitzats, com infermers, hospitalers i altres oficis relacionats. Els bombers celebren la seva festa patronal el dia 8 de març, diada de Sant Joan de Déu, perquè es creu que va salvar uns nens durant un incendi en un hospital. La festa es celebra amb activitats diverses que sovint inclouen una missa matinal, una jornada de portes obertes a les instal·lacions dels bombers, demostracions i simulacres d'extinció de focs, exposició de vehicles moderns i antics, exposició d'hidroavions i helicòpters de treball, entrega de reconeixements i medalles als bombers destacats, i un dinar de germanor.


Setmana dels Bombers a Igualada (l'Anoia) - cita oberta als professionals de les emergències (bombers, policies i sanitaris), que combina activitats esportives, lúdiques i de formació.
Festa del patró dels bombers a Castellar del Vallès - festa del patró dels bombers, Sant Joan de Deu, al Parc de Castellar del Vallès. Jornada de portes obertes per tal que tothom que volgus visiti les instal·lacions, simulacres d'accidents, dinar, etc
Festa dels bombers voluntaris a Sitges (el Garraf) - els Bombers Voluntaris de Sitges celebren la festa del seu patró, Sant Joan de Déu, a la Fragata, amb un programa d´activitats divers. Les celebracions en honor del seu patró comencen dissabte, amb una ofrena a la Parròquia i l´entrega del distintiu de bomber d´honor a Sant Bartomeu. Les activitats de diumenge inclouen simulacres, demostracions, tallers, estants informatius sobre el funcionament del Parc de Bombers, exposicions d´uniformes i de vehicles.
Festa dels bombers a Puigcerdà (la Cerdanya) - el cos de bombers de Puigcerdà commemora, el diumenge més proper al 8 de març, la festa del seu patró. Al matí missa a la Capella de Gràcia i tot seguit aperitiu i activitats diveres: passejada amb els camions dels bombers. És tradicional que facin un dinar de germanor.
Festa dels Bombers a Barcelona (el Barcelonès) - en el marc de la festa patronal dels bombers, Sant Joan de Déu, que se celebra el 8 de març, es fa un acte institucional a l'Ajuntament que serveix per reconèixer la tasca de diversos membres del cos, amb entrega de genoveses, medalles i plaques. A la plaça Sant Jaume s'exposen els vehicles que s'estrenen i també alguns vehicles antics (carro a cavalls del 1892 i un camió del 1952).

Enviar articleEnviar enllaç




Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2024 festes.org