Calendari: Festes d'Estiu > Festes de Sant Hipòlit

Festa Major de Sant Hipòlit de Voltregà (Osona) - organitzada per la Comissió de Festes de Sant Hipòlit de Voltregà, la festa major d'aquesta població s'escau a finals d'agost, principis de setembre. Es celebra entre el dia 13, dia del patró de Sant Hipòlit de Voltregà i antiga festa major, i el primer dilluns: la veritable Festa Major popular de Sant Hipòlit de Voltregà (5 dies de festa). En total més d'onze dies de festa al bell mig d'Osona.
Trobada de Vela Llatina a Sant Hipòlit de la Salanca (el Rosselló) - Principis d'agost. Al matí hi ha curses i una sortida col·lectiva de totes les embarcacions per l'estany de Sales o de Leucata, l'estany o albufera d'aigua dolça i salada més septentrional dels Països Catalans. Es fa un dinar amb tots els participants i tot seguit el vira-vira amb les embarcacions de vela llatina. És organitzada per Bonança, una entitat de protecció del patrimoni marítim i de recuperació de barques catalanes creada l'any 1996.
Festa de Sant Hipòlit a Cocentaina (El Comtat) - La història de com Sant Hipòlit va ser elegit patró de Cocentaina, està fonamentada en els documents de l'Arxiu Històric Municipal de Cocentaina que fan referència directament al sant o a la festa que ordinàriament es celebra. El 10 de maig del 1600, el Consell General es reuneix sota l'autoritat de la Justícia i, per unanimitat, aproven que la festa del patró es celebre el dia 13 d'agost, dia en què Sant Hipòlit va ser martiritzat. Les manifestacions festives van ampliant al llarg dels segles, configurant la celebració fins a prendre la forma que avui té, una gran i arrelada festa de Moros i Cristians. L'any 2000 es va celebrar el IV Centenari de la proclamació de Sant Hipòlit Màrtir com a patró de Cocentaina, realitzant-se un gran monument amb la imatge del sant a la Plaça Alcalde Reig. Al peu de la imatge destaca la inscripció: Cocentaina: bressol, origen i ullal de les Festes de Moros i Cristians.