Ecosistema: Protagonistes > Música vocal > Grups d'Havaneres

Grup d'havaneres b. Marinada - grup d'havaneres, sardanes i cançó popular. Espectacle participatiu amb molta trempera. Telèfon: 649.29.53.07
Penjats de l'Ham - havaneres antigues, havaneres modernes, valsets mariners, cançó humoristica i picantona, sardanes, etc., des de 1995. Telèfon: 977.61.35.23 i 686.96.90.
Mar Endins - grup que realitza cantades d'havaneres i que va néixer a finals de l’any 1979. L’impulsor de la seva creació va ser en Francesc Salse. Els seus primers components provenien de l’orfeó Santa Tecla (actualment Cor de Cambra Impromptu), el qual es formà de la fusió entre l’orfeó Maragall i el Cor El Pericon. Telèfon: 629042048
Garota d’Empordà - aquest grup es fundà l'any 1990 de la mà de Xavier Folgarona, acordionista empordanès, que al llarg de més de vint anys ha dedicat el seu treball a la música i cançó popular i molt especialment l'empordanesa. Telèfon: 972 56 81 42
Els Mariners del Canigó - nascut per la primavera del 1993, és el primer grup d’havaneres creat a la Catalunya Nord. Es compon avui de 10 membres que naveguen a bord d’un vaixell imaginari “El Canigó” tot cantant havaneres. L’objectiu del grup és la promoció de la llengua i de la cultura catalana per mitjà del cant. Telèfon: 04 68 87 16 47
Havaneres.com - les Havaneres van ser originades durant el segle XIX en els “indianos” emigrants i mariners retornats de Cuba que per nostàlgia d´aquella terra canten les Havaneres. Per lo general les Havaneres es cantaven a les tavernes. Telèfon: 93.464.33.98
Atotavela - grup d'havaneres, valsos mariners, sardanes i cançó popular d’arreu... fusionant estils musicals afins a l'havanera. Telèfon: 93.843.01.20
Grup Bergantí - el Grup Bergantí es va crear la tardor de l’any 1982. De llavors ençà més de 1400 actuacions l'han dut per tot Catalunya, les Illes Balears, Pamplona, Getxo (Euskadi), Bakio (Euskadi), Mayorga (Valladolid), Múrcia, Dénia (Alacant), França, Andorra, Luxemburg, i a la Ciutat de l’Havana. Telèfon: 93.761.07.96
Les Havaneres d'en Tony Foixench Vols saber més coses de Les Havaneres, grups, cançons, noms propis, noticies....no t'ho pensis, visita el Bloc.
Blau Mariner - Blau Mariner és un grup d’havaneres mixt. Per això el nostre so és entre el de les sirenes i el retronar de la mar brava. Cantem sense amplificar per petits actes o amb la potencia del vats per fer-nos sentir allà on cal. Fem cançó popular i pròpia per animar els concerts. Telèfon: 607374366
El Racó de l'Havanera - portal informatiu per enriquir i divulgar el món de les havaneres i el cant de taverna. Hi trobareu: fotos, vídeos, partitures, informació pròpia del grup o si sou autors o compositors.
Escamarlans de Palau Solità i Plegamans - es va crear fa sis anys per l'afició d'alguns dels components, procedents d'un grup de cant coral, per cantar havaneres acompanyats per una guitarra. Van començar a cantar a cases particulars, festes de barri i en actes benèfics. Així doncs, el grup s'ha consolidat amb la incorporació de l'acordionista Josep Vila i la creació d'un repertori de les havaneres més populars i conegudes. El grup esta integrat pels palauencs Josep Castillon (primera veu i guitarra), Lluís Gonzàlez (segona veu), Juan Miguel Gonzàlez (segona veu), Pere Fàbregas (primera veu) i Josep Vila (acordió). Telèfon: 600671927
Havanerus.com - Haveneres i cançó de taverna - portal d'havaneres, amb cançó, divulgació personatges, vídeos i més de 70 grups especificats. Informació referent al món de l'havanera com a gènere musical.
Grup d'havaneres Pirats Pel Mar - grup de cantaires de havaneres, cançons de taverna, valsets, populars catalanes, etc- Telèfon: 600241428
Havaneres Tela Marinera - grup d'havaneres i cançons populars de Sabadell. Telèfon: 667831333
Cavall Bernat - grup d'havaneres fundat per Josep Lluís Ortega Monasterio, autor de "El meu avi". L'any 2015 han celebrat el 50 aniversari. Telèfon: 687475816
Pirats pel Mar - Grup d'havaneres. Fem cantades per festes majors amb música havanera, cançó de taverna, valsets, sardanes, rumba catalana, etc Telèfon: 600241428
Cavall Bernat - havaneres des de 1965. Telèfon: 646434608
Vela Major - Grup d'havaneres, format per quatre components. Veu femenina mezzosoprano, Veu masculina tenor/Contrabaix, Veu baixa/Piano i guitarra. Format l'any 2015 pel respecte i l'admiració que tenim per un gènere ben nostre i de la nostra terra, com són les cançons properes dedicades al mar. Havaneres, valsets, cançons de taverna i de pesca. Telèfon: 610566648

Les primeres havaneres a Catalunya. Imperialisme i sensualitat abans de Carmen
Diversos autors, / Rafael Dalmau Editor