Ecosistema: Protagonistes > Música instrumental > Timbalers i tabalers

Ba-toka'm Grup de batucada brasilera per a actuacions privades, cercaviles, actes especials Telèfon: 636.56.32.91
Timbalers del Bruc - els Timbalers del Bruc és un grup de percussió que acompanya la Colla de Dibles Foc Senglar del Bruc i també fa actuacions en solitari per cercaviles, festes majors, trobades, etc.
Bombollers de Cervera (Segarra) - una entitat formada per a instruments de percussió, bàsicament de batucada. Podeu trobar dos dels tocs recopilats al CD de l'Aquelarre de Cervera 1999. Telèfon: 973 530379
Tabalers de la Momerota de Mataró - web oficial dels tabalers de la colla de la Momerota de Mataró. Història, fotos, sortides, fòrum,..
Grup de Timbalers de Cabrils (el Maresme)
Cop de Cap de Cambrils (el Baix Camp) - un grup de percussió que parteix de ritmes mediterranis i amb una posada en escena molt especial. Els quaranta timbalers/eres demostrem com aquest tipus d'espectacle pot encabir-se en qualsevol tipus d'esdeveniment a l'aire lliure sense posar-nos cap límit al tipus d'actuació: correfocs, cercaviles, processons, rua dels Reis, amenitzacions de tot tipus de festes...
Taberssió - grup de percussió amb una estructura estable formada per 11 joves. Ofereixen concerts, cercaviles i actuacions especials amb foc ideals per donar el tret de sortida a un correfoc. Telèfon: 637110796
VallSamba Batucada - grup de músics percusionistes a l'estil brasiler. Informació del grup, fòrum, contacte i agenda. Telèfon: 620039391
Kiriwué - grup mixte de percufusió de Girona, que barreja instruments africans (djembes, cabasses...) amb instruments de batucada (surdo, goliat...). Telèfon: 679.57.82.92
Tambors i Bombos de Marçà (el Priorat) - animació de les Festes Majors, acompanyaments a les desfilades o cavalcades pels carrers, exhibicions, cercaviles, processons, i altres actuacions que ho requereixin.
Grup fester de percussió Sant Blai (Alacant) - obertura de Moros i Cristians, acompanyament per a ballets amb dolçaines o banda de música, música per a capitanes, esquadres, abanderades, ritmes àrabs i africans exclusius per a Moros i Cristians, Cavalcades i Carnavals.
Colla de Tabalers i Diables dels Fills de la Flama - colla de Tabalers i Diables d'aquesta colla de diables de l'Hospitalet de Llobregat. Telèfon: 608.68.81.90
Ssstrèpits - grup de percussió de Vilassar de Mar que interpreta Ritmes de Foc (ritmes lents i greus d'alta formalitat i festivitat). Format per més de 40 joves ha actuat per tot Catalunya i Espanya des que es va fundar el 1995. Telèfon: 635 276 828
Percudium - som un grup amb més de vint anys d’experiència. Els nostres ritmes van des del brasiler a l’africà passant per ritmes llatins i d’altres molt originals. Tant en estàtic com en cercavila animarem la vostra festa, farem ballar la gent i farem créixer els somriures allà per on passem. Telèfon: 654 39 50 98
Kabum - colla de tabalers que parteix dels nostres ritmes tradicionals per a barrejar-los amb altres de més llunyans o més moderns, apostant per un repertori dinàmic, divers i amb estructures sòlides. Un grup de percussió de carrer on una polca, una rumba, una batucada, una buleria, un ritme funk o un tema techno poden ser el punt de partida per a crear el còctel explosiu que pretenem que sigui Kabum. Actualment 28 percussionistes formem part d’aquest projecte que vàrem emprendre l’estiu del 2004. Telèfon: 666.928.108
Músics de Diables del Prat de Llobregat (el Baix Llobregat) - la colla de Diables del Prat és una entitat muda reconeguda al municipi d’El Prat de Llobregat i que des de l’any 1983 acull bona part de joves vinculats a l’associacionisme i a l’eclosió de la cultura popular. A partir de 1995 consolida un grup de músics per donar continuïtat a l’acompanyament musical de la colla. Telèfon: 619.73.13.32
Pere Olivé Aymerich-percussionista - percussionista que recull la frescor de la tradició musical oral del seu país i l'academicisme de la percussió clàssica. Es llicencia en percussió històrica i música tradicional catalana per l'ESMUC, on ha estudiat amb Pedro Estevan. A més a més, s'ha format amb altres professors d'arreu del món: Andrea Piccioni, Michael Metzler, Yshai Afterman, David Kuckhermann i Glen Velez. Pel que fa a l'activitat professional, combina la docència d'instruments de percussió amb la vida d'intèrpret formant part dels grups Quintet Montsant, Cobla Catalana dels Sons Essencials, So Nat Grallers de Tarragona, Eròtic-Giust i Tañer. Ha enregistrat una vintena de CDs que van des de la música tradicional i antiga a la música contemporània. Telèfon: 659.59.89.55

El timbal de gralla
Martí i Camps, Josep / Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura