Calendari: Festes d'Estiu > Festivals > Festivals de música

Festival de Músiques Religioses del Món
Girona (el Gironès)
Diferents espais de la ciutat de Girona acullen una seleccionada representació de les millors músiques tradicionals religioses, espirituals i rituals d'arreu del món en el marc d'un festival que té per objectiu fomentar el coneixement intercultural a través de la música.

Cornamusam
Olot (la Garrotxa)
És un dels festivals internacionals temàtics dels que es fan a Catalunya a principis d'estiu. Organitzat per l'Associació de Cultura Popular El Til·ler, aquest festival únic aplega en un mateix espai a amants i intèrprets de la cornamusa, un instrument clàssic en l'àmbit de la música tradicional europea.

Festival Internacional de Música Popular i Tradicional
Vilanova i la Geltrú (el Garraf)
El tercer cap de setmana de juny, Vilanova i la Geltrú acull un dels festivals més emblemàtics de música popular i tradicional d'Europa, un cita que cada any porta a la vila els millors sons populars provinents dels cinc continents.

La Granja Fristail a El Morell (Tarragona) - un festival de música , on es fusiona, el reggae des de les seves arrels fins a la seva versió més actual i moderna passant per la rumba, el hip-hop, la salsa i fins i tot hi ha lloc per l’ electrònica i drum’n’bass. Mestissatge en estat pur i cultura de carrer.
Festival de Música Tradicional de Calaf (l'Anoia) - festival es celebra cada darrer cap de setmana de juny i que aplega a bona part dels músics d´aquest gènere. Telèfon: 93.869.85.12
Guirigall a Ares del Maestre (Alt Maestrat) - Festival de música i ball tradicional del Pais Valencià, Catalunya i les Illes Balears que es celebra el tercer cap de setmana de fuliol. Inclou altres activitats com conferències, tallers, etc. Telèfon: 964.44.30.64
Música al Castell, Sant Pere de Ribes (el Garraf) - a la fresca, en un marc i un ambient esplèndids, els primers divendres de juliol acullen un cicle de música que fa de porta de l'estiu i que és una magnífica ocasió per disfrutar de tota mena d'estils, entre els quals ocupa un lloc rellevant el folk. El cicle se celebra des de 1990 sense interrupció. Telèfon: 93.896.30.39
REggUS a Reus (Baix Camp) - festival de música Reggae, Ska i altres herbes que es celebra cada any a principis de juliol. Telèfon: 977.31.81.03
Festival Internacional de Música a Matadepera (el Vallès Occidental) - festival que es celebra des de finals de juny i fins a principis de setembre i que ofereix una programació de reconeguda qualitat, en diferents estils musicals i per a tots els públics. Telèfon: 93.730.01.32
Festival de Música Altaveu a Sant Boi (el Baix Llobregat) - festival que es celebra a mitjans de setembre i que impulsa produccions pròpies, acull concerts de creadors i músics de diferents tendències i promociona les noves formacions amb l’Altaveu Frontera. Telèfon: 93.635.12.00
Mercat de Música Viva de Vic (Osona) - és el punt de trobada de la indústria musical. Cada setembre, la ciutat acull, durant quatre dies, més de cent actuacions en dotze escenaris diferents. Una fira comercial que reuneix els programadors, mànagers, artistes i demés professionals del sector per intercanviar informació sobre les noves propostes musicals. Paral•lelament a aquests dies es duen a terme diverses activitats (conferències, debats, Fira del Disc, etc.) relacionades amb el món de la música. Telèfon: 93.883.31.00
Mostra de jazz de Tortosa - la Mostra va néixer de la passió d’Acadèmic per la música en general i pel jazz en particular, per un costat, i per l’estima al nostre territori, les Terres de l’Ebre per l’altre. Cal tenir en compte que les comarques del sud de Catalunya estan mancades de programacions de jazz i, de fet, la Mostra de Jazz de Tortosa és l’única programació estable. Telèfon: 93.330.38.33
RodaFolk a Roda de Ter (Osona) - pels vols del mes de juliol es celebra aquest Festival de música popular i tradicional, amb balls, concerts, tallers de dansa i altres. Telèfon: 93.854.03.77
Festival de Jazz d'Arenys de Mar (el Maresme)
Festival Rockallerona - concert-festival anual del Col·lectiu Rockallerona, que cada any compta amb la presència d'artistes i grups de renom . L'entitat vol promoure grups musicals de la comarca (Vallès Oriental), oferir-los un espai d'expressió i alhora crear un punt de referència musical i artístic juvenil que pugui donar a conèixer el nostre poble i municipi (Llerona - Les Franqueses del Vallès).
Robanaps - festival amb tarannà benèfic organitzat pel jovent d'Arenys de Munt amb grups locals els primers dies de setembre.
Paupaterres - durant dos dies el Festival Paupaterres de Tàrrega ofereix actuacions en directe de formacions musicals emergents del nostre país així com propostes consolidades del panorama musical. Telèfon: 973 310 731
Cicle de Música Catalana de Santa Maria de Palautordera (el Vallès Oriental) - web amb tota la informació relativa al cicle que programa grups de música catalana d'estils diversos per a les nits de mitjans a finals d'agost. Amb les dates, espectacles, llocs, preus, compra d'entrades i fotografies. Telèfon: 93 847 96 20
Festival de Música Tradicional i Popular Catalana de La Granadella (les Garrigues) - el festival presenta un cartell amb els grups més destacats de la música d’arrel tradicional catalana. Organitzat pel Grup Cultural Grallers de La Granadella i l’ajuntament de la població. Durant aquests dos dies la plaça de la vila s’omple d’actes gratuïts i de ressons musicals amb que van des dels aires folk al tecno. Telèfon: 626 23 58 78
Figa Rock de la Figuerosa (l’Urgell) - Festival Alternatiu Independent que se celebra a mitjans d'agost. Festival? Alternatiu? Independent? Sí. Exactament. Perquè és el què senzillament pretén. Ser una festa. Brutal. Alternativa i hipiosa. Independent i gratuïta. Una festa on dues generacions es conviden mútuament a compartir escenari, energia i espectacle, i a invocar l’esperit màgic dels moments transgressors, únics i irrepetibles, que ens alimenten. Telèfon: 649 10 97 02
Musicant a Campllong (el Gironès) - cicle de concerts dedicats a la música catalana de totes les èpoques que es fa a finals d'agost a Campllong (el Gironès). El Musicant vol potenciar la programació d'obres de compositors catalans i afavorir la recuperació de partitures inèdites o poc conegudes, entre d'altres objectius.
Calima. Festival de Músiques a Vilafranca del Penedès (l'Alt Penedès) - festival de música que es celebra a finals de juny, principis de juliol. Telèfon: 93.890.04.59
Festival de Música de Maó (Menorca) - es celebra durant els mesos de juliol i agost, organitzat per Joventuts Musicals de Maó i la Fundació Orgue de Santa Maria de Maó. Els concerts tenen lloc a l'església de Santa Maria i al Teatre Principal.
Nits Musicals al Castell d'Hostalric - cicle de música clàssica al castell fortalesa d'Hostalric. Nits de concerts, visites i sabors culinaris.
Festival Roba Naps - és una festa de vinya que fa 3 anys que muntem els joves al poble d'Arenys de Munt, una mena de festival musical amb preus populars.
Busker's Festival Barcelona - el Busker's Festival Barcelona és un festival internacional de músics de carrer. A finals de juliol, principis d'agost al tradicional barri de la Barceloneta de Barcelona. Aquest festival té una trajectòria de més de 20 anys a diverses ciutats d'Europa. Telèfon: 93.439.64.25
Blues Festival a Reus (el Baix Camp) - festival de blues que se celebra al juliol, amb artistes internacionals de reconeguda reputació. Jo Harman, Lazy Lester, Anna Popovic, Ben Poole, Melvin Taylor, són només alguns dels centenars d'artistes que han passat pels escenaris de AMCA. Telèfon: 977.01.06.50
Festival Gong a Collbató (el Baix Llobregat) - festival de noves sonoritats que se celebra al mes de juliol a les Coves del Salnitre de Collbató, a l'interior de la muntanya de Montserrat.

comprar
FIMPT, 25 anys: Festival Internacional de Música Popular Tradicional, Vilanova i la Geltrú 1981-2005
Diversos autors, / El Cep i la Nansa Edicions
L’any 2005 el Festival Internacional de Música Popular Tradicional, FIMPT, ...