Calendari: Festes d'Hivern > Diades cíviques

Dia Internacional de les Dones
Diferents poblacions
El dia 8 de març se celebra, en diversos països europeus, sud-americans i als Estats Units d’Amèrica, el Dia Internacional de les Dones. Es tracta d’una jornada reivindicativa que té per objectiu conscienciar sobre totes les discriminacions socials, polítiques i econòmiques que encara avui pateixen moltes dones en aquests països.

La mimosa i el Dia de la Dona - la mimosa és un símbol del Dia de la Dona i, per això, en alguns països, com Itàlia, pel dia internacional de la dona és costum regalar a les dones una branqueta de mimosa.
Fira de la Dona a Sant Llorenç Savall (el Vallès Occidental) - aquesta fira dedicada a les dones artesanes i artistes del municipi i comarca, és una de les activitats amb les quals Sant Llorenç Savall celebra el 8-M, dia internacional de les dones. Aquesta iniciativa pionera als vallesos vol donar visibilitat a la feina de les dones en el món de la producció agroalimentària de proximitat, les artesanies i les arts. Diumenge proper al 8 de març. Telèfon: 93.714.00.18
Fira de Dones Artesanes a Sant Hipòlit de Voltregà (Osona) - fira que va néixer l'any 2021 organitzada per l'Ajuntament i que té per objectius afavorir l’emprenedoria i l’ocupació de la dona, potenciar l’artesania i posar en valor la feina de les dones artesanes d’arreu del territori.
Fira de les Dones a Manacor (Llevant) - fira que va néixer l'any 2020 i que se celebra al Claustre de Sant Vicenç Ferrer de Manacor, els voltants de la plaça del Convent i dels Pares Creus i Font i Roig. Aquesta és una de les activitats que organitza l'Ajuntament de Manacor entorn la celebració del Dia Internacional de la Dona, el 8 de març. La iniciativa, que se celebra el dissabte abans del 8 de març, s'adreça a dones artistes, artesanes i emprenedores de Manacor i d'arreu de Mallorca i també compta amb activitats infantils, contacontes, concerts i diferents iniciatives artístiques.
Cordà de la Dona a Xeraco (la Safor) - cordà en la que hi participen exclusivament dones. Se celebra el dissabte més proper al 8 de març. Es va fer per primera vegada l'any 2021, organitzada per l'entitat Penya Foc Seguit de Xeraco.
Trobada de la Dona Trabucaire - instituïda el 2008-2009 per la Federació Coordinadora de Trabucaires de Catalunya, la Trobada se celebra anualment entorn el Dia de la Dona Treballadora per reivindicar el pes de les trabucaires en el col·lectiu, i reclamar la igualtat efectiva entre homes i dones també en l’àmbit festiu. L’origen de la Trobada es remunta a l’any 2007, quan una colla va negar-li l’entrada a una dona. Llavors, la Federació Coordinadora de Trabucaires de Catalunya va decidir impulsar una jornada al voltant del 8 de març amb l’objectiu de denunciar la desigualtat i reclamar una major presència femenina en les colles.

El llarg viatge de les dones. Feminisme a Catalunya.
Cabré, M. Àngels / Edicions 62
El feminisme a Catalunya no va néixer ahir. Des de mitjans del segle XIX, ...

Dones
Diversos autors, / Federació de Colles de Ball i Cultura Popular d'Eivissa i Formentera
Conferències de les XVII Jornades de Cultura Popular de les Pitiüses celebrades ...

Biblioteca llibertària. Antologia de textos anarquistes
Gomis i Mestre, Cels / Publicacions Universitat Rovira i Virgili i Edicions de la Universitat de Barcelona
Aquesta antologia recupera la faceta més desconeguda de Cels Gomis i Mestre, ...