Calendari: Festes de Primavera > Trobades sectorials > Diables i bestiari festiu

Mostra de Balls de Diables centenaris amb parlaments
Cada any en una població diferent
D’entre totes les colles de diables que hi ha en l’actualitat només unes quantes es caracteritzen per tenir una història documentada de més de cent anys i per realitzar una escenificació parlada de l'enfrontament entre les forces del Bé i les del Mal. Una vegada l’any algunes d’aquestes colles es troben per mostrar el seu ball parlat, fer una cercavila conjunta i compartir idees i experiències.

Festa de la Llumeneta
Perafort (el Tarragonès)
Perafort celebra, cada any el primer cap de setmana de juny, una festa homenatge a un dels habitants més petits i també més estimats del poble: les cuques de llum, lluernes o llumenetes, que només es poden veure de nit.

Trobada de Bestiari d'Aigua dels Països Catalans - una gran cercavila amb bona part de les figures de bestiari d’aigua catalanes.
Trobada de diables de la Segarra Històrica - correfoc amb les colles de diables participants (Keresus de Santa Coloma, Carranquers de Cervera, 7 de Foc de Sant Guim de Freixenet, Forces Diabòliques de Sanaüja, etc) i un concert musical de cloenda. Telèfon: 650509539

La primera trobada de diables de Catalunya
Masana i Soler, Heribert / festes.org