Divendres, 6 de desembre de 2019 | Nicolau    cerca       subscriu-te
Calendari: Festes de Primavera > Trobades sectorials > Dansa

il·lustració de la notícia
 Trobada nacional de balls de bastons
Cada any una vila diferent. Castelldefels
Cada any bona part de les colles de balls de bastons es donen cita en una vila diferent per celebrar l’esdeveniment anual més important del món bastoner català: la Trobada Nacional de Bastoners de Catalunya, la festa bastonera per excel·lència.

Aplec de la sardana
Calella (el Maresme)
L'Aplec de la Sardana de Calella és el degà d'un tipus de manifestacions festives populars en què els participants es reuneixen amb el propòsit exclusiu de ballar i escoltar sardanes. En ser el més antic d’entre els que es fan en l’actualitat també se l’anomena Aplec Pairal de Catalunya.

Trobada d'esbarts infantils - trobada que cada any reuneix diferents esbarts en un espectacle que omple els carrers i places de danses i balls populars.
Aplec d’Esbarts Dansaires a Montserrat - a mitjans de maig, és la trobada més important d’esbarts que es fa cada any. El primer aplec es va fer l'any 1956.
Aplec de Muixerangues del País Valencià - el primer Aplec es va celebrar el novembre de 2005 a l’Alcúdia (Ribera Alta) organitzat pel Negrets, i va ser la primera de les activitats conjuntes que convocà la Federació de Muixerangues del País Valencià, la finalitat de les quals és donar a conéixer any rere any a la societat valenciana aquest antic ball que tanta fama va assolir en segles passats. Una altra de les funcions de la Federació és ajudar a totes aquelles poblacions que vulguen recuperar el vell ball. Principis de juny.
Aplec de la sardana a Calella (el Maresme) - també anomenat Aplec Pairal de Catalunya, se celebra el darrer cap de setmana de maig i concentra uns 3.000 sardanistes que provenen d'arreu del territori català. L'origen de l'Aplec es remunta a l'any 1926 i es va instituir per commemorar el segon aniversari de la fundació de la Joventut Sardanística de Calella, continuadora de l'Agrupació Sardanista de la Vila. A partir d'aquí, l'Aplec s'ha repetit any rere any amb algunes excepcions, sobretot en temps de la guerra civil.
Aplec de la sardana de l'Escala (l'Alt Empordà) - amb ballades del matí, tarda i nit. L'aplec va néixer l'any 1969 quan es va fundar el CER, entitat precursora de l'Agrupació Sardanista Escalenca Avi xaxu, actual organitzadora de l'aplec.
Aplec de la Sardana a la Bisbal d'Empordà (el Baix Empordà) - amb les cobles locals (Bisbal Jove i La Principal de la Bisbal, i d'altres de convidades. Al matí, Concurs de colles improvisades. També inclou una Trobada de Puntaires, una trobada de col·leccionistes de plaques de cava, Concurs escolar de dibuix i pintura, etc Segon diumenge de juny. Telèfon: 972.642.593

Enviar articleEnviar enllaç

llegir