Festes d'Hivern > Festes de Nadal > El Cant de la Sibil·la
     
   
 • El Cant de la Sibil·la a les esglésies de Mallorca - cada 24 de desembre, pràcticament totes les esglésies de Mallorca celebren les Matines, la celebració de la Nit de Nadal per commemorar el naixement de Crist, amb el Cant de la Sibil·la, una peça d'origen medieval que profetitza la fi del món. El Cant el protagonitza, generalment, un jove vestit amb una túnica, un mantell de sedes brodades, un casquet o capell i una gran espasa a les mans.
 • El Cant de la Sibíl·la, una perla cultivada - pàgina d'Artur J. Fuster i Nicolau amb una breu explicació històrica i la lletra d'aquest cant que profetitza la fi del món i que antigament constituïa tota una cerimònia protagonitzada, generalment, per un jove de veu blanca, vestit amb una túnica, un mantell de sedes brodades, un casquet o capell i a les mans una gran espasa.
 • El Cant i la Festa de la Sibil·la - pàgina de la Capella Mallorquina, una formació coral que interpreta aquest cant d'origen antiquíssim.
 • Les Matines del Santuari Lluc - són unes de les més emblemàtiques de l'Illa de Mallorca, i durant les quals el cant de la Sibil·la és interpretat per un Blauet.
 • Fragment del Cant de la Sibil·la, en format MP3 (2.425 KB) extret del nou disc dels Blauets amb la Camerata Sa Nostra.
 • El tradicional cant de la Sibil·la en Real Àudio - interpretat per Pere Antoni Canyelles Pons dels Blavets de Lluc.
 • El cant de la Sibil·la a Barcelona - aquesta peça també es canta a Barcelona a l'església de Santa Maria del Mar durant la nit de Nadal.
 • El Senyal del Judici o Cant de la Sibil·la a l'Alguer - pàgina de la revista de l'Alguer Publivideo i de l'Escola de alguerés "Pasqual Scanu" amb la lletra d'aquesta cançó que encara se canta la nit de Nadal a l'Alguer i a Mallorca. El text, amb una trascripció de Antoni Nughes, és la versió del 1820 del can. Urgias (Arxiu Diocesà).
 • El "Cançoner de Gandia" i el "Cant de la Sibil.la" valenciana - pàgina que explica el procés de recuperació dels manuscrits del Cançoner de Gandia, una col·lecció de més de seixanta composicions musicals religioses del segle XVI es conserva a la Biblioteca de Catalunya.
 • El Cant de la Sibil·la a la Seu Vella de Lleida - web del Cercle de belles Arts de Lleida impulsora de la iniciativa de la recuperació, per segona vegada (la primera vegada fou l'any 1997) del Cant de la Sibil·la a la Catedral de Lleida.
 • El cant de la sibil·la a Vic - web de la representació del drama en català més antic que es coneix (més i tot que el Misteri d'Elx), car ja es feia a Ripoll el segle X, i sembla derivat de les homilies nadalenques que volien convèncer els descreguts del retorn de Crist. Fins al segle XIII es cantava en llatí, si bé es va anar adaptant al català, a l'occità i al francès.
 • El cant de la sibil·la a Ontinyent - una tradició perduda en el proper passat i que està sent recuperada per la voluntat d’uns quants professionals de la Música i la Etnologia d'Ontinyent. Any rere any va prenent cos l‘acte religiós-teatral que prové de la tradició grega i llatina, presa pels primers cristians i incorporada a la litúrgia catòlica.