Il·lustració extreta del llibre:
Imatges de la memòria. Montserrat Galí, Ed. Altafulla

 
   

La Quaresma és un període de set setmanes, des del Dimecres de Cendra fins al Diumenge de Rams, de preparació per a la Pasqua. Durant aquest període l'Església té ordenats l'abstinència i el dejuni en memòria dels quaranta dies que Jesús de Natzaret dejunà al desert. Malgrat que els costums varien segons les comarques, als cristians els està prohibit, durant aquests dies, menjar carn i establir relacions sexuals, i tenen obligació de practicar l'oració, recolliment i penitència. Antigament el dejuni era molt rigorós, però hom n'ha anat perdent el costum. Malgrat tot, encara avui en moltes cases els nens i nenes penjen a casa la figura de la Quaresma -generalment feta a l'escola o baixada d'Internet- a la qual s'enganxa un caramel o un bombò que l'infant arrenca en acabar-se la setmana. A més a més, en algunes cases en les que la pràctica religiosa s'ha difuminat o desaparegut del tot, el dejuni rigorós ha estat substituït per altres tipus d'abstinències: deixar de beure vi, deixar de tallar-se els cabells, deixar de fumar, etc. Altres aprofiten el temps de Quaresma per realitzar algun dels dejunis basats en teràpies naturals: sirope de sàvia, most... Nosaltres, en aquests dies marcats per una guerra de la que el govern espanyol ens ha fet còmplices en contra de la nostra voluntat, et proposem quatre abstinències:

  1. Abstenir-se de consumir productes derivats dels petroli.
2. Abstenir-se de consumir productes i serveis americans, anglesos, espanyols, danesos, búlgars, italians i holandesos i de la resta de països que recolzen la guerra: Afganistan, Albània, Austràlia, Azerbaitjan, Colòmbia, Txèquia, El Salvador, Eritrea, Estònia, Etiòpia, Geòrgia, Hongria,
Japó, Corea del Sud, Latvia, Letònia, Lituània, Macedònia, Nicaragua, Filipines, Polònia, Romania, Eslovàquia, Turquia i Usbequistan.
3. Abstenir-se d'esdevenir àvid espectador d'una agressió televisada.
4. I evidentment, abstenir-se de votar al PP i als que els recolzen en les properes eleccions.