Data naixement: 19 de setembre de 1973

Adreça: c /Balmes 350 1er 2a, 08006 Barcelona

Correu-e:
info@festes.org
 
 
FORMACIÓ ACADÈMICA
 

1991-1996

Escola Superior d'Administració i Direcció d'Empreses (
ESADE). Barcelona. Llicenciat i Màster en Administració i Direcció d'Empreses.

 
   
EXPERIÈNCIA PROFESSIONAL
   
ÀMBIT NOVES IDEES, NOVES ORGANITZACIONS

1995-2000

Inici i desenvolupament de World Action for the Millennium: un procés que des de la imaginació, el desig i la reflexió vol aprofitar el simbolisme del 2000 per a promoure canvis d'actitut i compromisos que contribueixin al desenvolupament humà i sostenible pel proper mil·lenni. Fundació de l' Associació Comunicacions pel Desenvolupament Humà. Elaboració de l'Estudi sobre les conseqüències socials de la revolució de les telecomunicacions. Presentació de la conferència "Associar-se per a emprendre a Sevilla" i presentació del projecte WAM 2000 a l'Insitut d'Estudis sobre l'Oci de la Universitat de Deusto (maig-juliol 1998). Definició i producció de l'acte del 6 d'abril a Barcelona "1000 dies pel 2000". Conceptualització i coordinació de la realització de l'espai web de WAM2000 (http://www.wam2000.org).

WAM 2000
1995

Fundació de @kubik, espai multidisciplinar per a joves professionals i creadors. Promoció de l'espai i treballs de consultoria en el terreny del màrketing cultural per a la Diputació de Barcelona i per a la Fundació Caixa de Sabadell. Conceptualització i disseny de l'espai web de l'organització (http://www.kubiknet.com). Periode sabàtic (gener-abril 1998) per a escriure la Tesina de Llicenciatura sobre l'experiència: "Anàlisi dels espais multidisciplinaris a Barcelona. Noves formes d'organització per a joves professionals i creadors."
@kubik
Gener 1999- 2001

Conceptualització de Noosfera (http://www.noosfera.org), una plataforma d'investigació destinada a promoure projectes i processos de creació conjunta on diferents col·lectius hi puguin participar activament utilitzant les múltiples possibilitats que s'obren a través de l'ús d'Internet com a eina de treball.
AMBIT CREACIÓ I MANTENIMENT D'INDRETS WEB
Juny-Des 1997

Director de projectes d' Interactive Bureau. Creador de l'espai web de la seu de la companyia a Barcelona (http://www.interactivebureau.com) i, entre d'altres, el de l'Oficina de Viatges Virtual de Viatges Iberia (http://www.viajesiberia.com). Conceptualització del negoci, definició de l'estratègia empresarial i implementació del sistema d'informació de l'empresa.
Gener-Abril 1998

Conceptualització i coordinació de l'espai web del projecte Democràcia.web, una experiència de democràcia electrònica a Catalunya promoguda per la Fundació Jaume Bofill que pretén utilitzar Internet per a construir un nou pont de comunicació entre els ciutadans de Catalunya i els seus representants polítics. (http://www.democraciaweb.org)
Democraciaweb.org
Conceptualització i direcció de producció de l'espai web del Mercat de Música Viva de Vic, en la seva edició de 1998. Treball realitzat conjuntament amb els dissenyadors de la Casmos Corporation (Científics Californians) i els integradors de Noosfera.
Nov 1998- Febrer 1999

Definició de l'estructura de continguts, el programa d'activitats i e l'espai web del Cibernàrium (http://www.cibernarium.com), un multiespai telemàtic promogut per Barcelona Activa que té per objectiu apropar el món de la telemàtica als professionals i a les Pimes.
Barcelona Activa
Octubre 1999 - Març 2000

Webmaster de Cibernarium.com (http://www.cibernarium.com) Conceptualització i direcció del Centre de Recursos, un espai telemàtic del web destinat a proporcionar informació a estudiants, professionals i pimes sobre les conseqüencies que Internet té sobre la seva vida, la seva feina i la seva empresa.
Març- Juliol 1999

Conceptualització i coordinació de la producció de Faust Shadow (http://www.faustshadow.com). Un projecte de la Fura dels Baus i el Centre d'Integració Tecnològica i Multimèdia de La Salle/Universitat Ramón Llull en co-producció amb el Muffathalle de Munich i el Fiestpiele Festival de Salzburg que, al voltant del mite de Faust i aprofitant l’oportunitat de l’Eclipse Total de Sol que hi va haver a Europa l'11 d’agost de 1999, permet a tothom que ho desitgi ser actor virtual de La Fura dels Baus.
Abril 1999

Proposta de desenvolupament estratègic de l'espai web del Fòrum Universal de les Cultures Barcelona 2004 (http://www.barcelona2004.org). Recerca d'informació sobre comunitats virtuals relacionades amb els interessos de Fòrum, premis (net-awards) i sistemes de broadcast a través de la xarxa. Una producció de la unitat d'estratègia creada entre Interactive Bureau Barcelona i Infonomia
Juny 2000

Conceptualització i producció de Santjoan.org (http://www.santjoan.org) un web especial en flash sobre la festa de Sant Joan realitzat en col·laboració amb l'equip de Lamalla.net (http://www.lamalla.net), que inclou tota la simbologia associada a la festa, les receptes de cuina més típiques, les revetlles més importants, una secció de notícies d'actualitat i una foguera virtual. Va ser escollit per Yahoo! com un dels millors webs en català del 2003.
Juny 2002

Conceptualització i coordinació de la producció de l'espai telemàtic del Girafoc (http://www.girafoc.org), una macrofoguera giratòria de 13 metres d'alçada feta de material de reciclatge que es construeix i crema a Lliçà d'Amunt (el Vallès Oriental) durant les festes de Sant Joan.
Juny 2001 -... (EN CURS)

Creació i manteniment dels continguts del Canal Festes Populars de Lamalla.net (http://www.lamalla.net), un portal en català a Internet que posa especial atenció en les notícies locals de Catalunya i en com els esdeveniments més amplis (política, inversions, economia, etc.) afecten els municipis i els ciutadans.
ÀMBIT PRODUCCIÓ ESPECTACLES

Set.-Octubre 1998

Integració a l' Equip Tatjer en la conceptualització dels projectes Sarajevo 1999, Cuba: 100 años de fotografías i en la producció de 150 aniversari de l'arribada del tren a Mataró, l' Acte Inauguració de l'FNAC Barcelona i New Art 1998.

Equip Tatjer
Agost 1999
Ajudant de direcció i càmara de l'espectacle Faust Total amb La Fura dels Baus i l'Orfeó Donostiarra a la muntanya de Gaisberg, Salzburg, en motiu de l'Eclipsi Total de Sol de l'11 d'agost de 1999. Un espectacle cosmològic interconectat per videoconferencia amb Barcelona i Munich i que permetia la participació a distància dels internautes.
1 de gener del 2000

Producció de l'espai virtual de l'espectacle l'Home del Mil·lenni, (http://www.millenni.navegalia.com) de La Fura dels Baus. Arrelada en un fonament cultural concret (castellers, escenari a la plaça Catalunya...), és alhora una reconfiguració radical d´aquests tipus de revetlles populars urbanes. L'espectacle va mostrar l'evolució de la Humanitat en dotze parts corresponents a les "hores" que dividien la plaça Catalunya, convertida per a l'ocasió en un immens rellotge horitzontal: des del Big Bang fins al despertar d'un autòmata de quinze metres d´alçada, un mític gegant andrògin, a l'interior del qual cent castellers van anar construint una colossal torre de figura humana.
Juny 2000, 2001, 2002, 2003

Participació en la construcció de la macrofoguera Girafoc en les seves edicions 2000 (un home-gegant de palla, amb cor de ferro i cap de sofà que saludava als assistents mentre moria consumit per les flames), 2001 (una casa de quatre pisos que podia ser visitada per qui ho desitgés) i 2002 (centre d'un gran laberint fet amb palets i perfumat amb herbes aromàtiques i que estava costudiada per un tele-minotaure cornut).
 
ÀMBIT RECERCA I DIFUSIO FESTES POPULARS

Març 1999- ... (EN CURS)

Conceptualització i creació del primer projecte propi: festes.org (http://www.festes.org), un espai telemàtic a Internet especialitzat en proporcionar informació sobre les celebracions lúdico-festives i populars a les terres de parla catalana.Conceptualització de les versions 1.0 (agost de 1999), 2.0 (octubre de 1999), 3.0 (febrer 2000) i 4.0 (octubre 2003- març 2004) de l'espai telemàtic festes.org. Manteniment setmanal de tots els continguts i seccions del web així com la interacció amb els usuaris i la creació de diferents pàgines especials d'etnografia comparada.

Fundació de l'"Associació per la recerca i difusió de les festes populars" i de "Rebombori Digital", dues entitats culturals que tenen per missió contribuir al coneixement, difusió i dinamització de les celebracions festives de les terres de parla catalana, així com d'altres cultures d'arreu del món.

Abril 2000 - ... (EN CURS)

Procés de recerca i difusió a l'entorn de Les Festes Populars del Nepal, amb la col·laboració del Consulat del Nepal a Barcelona, Royal Nepal Airlines i diverses empreses de trekking. Treball de documentació a priori (abril-juny 2000), treball de camp al Nepal (juny-novembre 2000) i producció de continguts(2001-2004). Inclou web temàtic (2001) sobre les principals festes i festivals populars del Nepal; documental "Mani Rimdu, al cor de l'Himàlaia" (març 2001) i documental Gaijatra a Bhaktapur (2004)en coproducció amb el programa Tarasca del Canal 33; exposició de fotografies i xerrades sobre Les Festes del Nepal realitzat a Llibreria Agama (Octubre 2001), Associació Amics del Nepal (Desembre 2001), Arxiu Històric ded Reus (Gener 2002), Restaurant del Teatre Lliure (Juny 2002), Casa Àsia (2004)
Abril-Juny 2002

Creació dels monogràfics Fem fogueres! (2002) un web monogràfic sobre la utilització del foc a la festa de Sant Joan, amb informació de les principals celebracions amb foc d'arreu de les terres de parla catalana, fotografies de diferents tipus de fogueres d'arreu del món i el manifest "Contra la domesticació de les festa, fascinació pel foc"; i Tinguem la festa en pau. No a la Guerra (2003), un web monogràfic sobre les diferents batalles festives que tenen lloc tant a les terres de parla catalana com en altres indrets del món.
Setembre 2002 - Setembre 2003

Conceptualització, direcció i redacció d'un treball de camp per investigar quines són i com celebren les seves festes les principals comunitats immigrades residents a la província de Barcelona. Treball encarregat per la Diputació de Barcelona i realitzat en col·laboració amb el CRID (Consorci de Recursos per la Integració de la Diversitat)