NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Dimecres, 24 d'abril de 2024 | Pere Ermengol    cerca       subscriu-te   
Notícies: Catalunya



300 anys dels gegants de Vilanova i la Geltrú
Informa: Anònim, Geganters de Vilanova i la Geltrú
Diumenge, 7 de juny de 2009 a les 23:41


Vilanova i la Geltrú (el Garraf) - Aquest proper diumenge 14 de juny comencen els actes festius al carrer, per celebrar els 300 anys dels Gegants Grossos de Vilanova, realitzant la festivitat del Corpus. Com ens explica la història dels Gegants Grossos de Vilanova i la Geltrú la primera dada que tenim d’ells és en el llibre de comptes de la parròquia, a on aparèixen les “eixides” de pintar i ballar els gegants per la festivitat del Corpus de l’any 1709.


És per aquest motiu que les nostres figures s’estant preparant i fent els últims retocs per lluïr durant l’aniversari.

El diumenge veurem dues novetats ens els nostres gegants:

-La Geganta grossa estrenara un nou pentinat, realitzat a la Perruqueria TREBOL’S Estilistes, dels carrer Francesc Macià 147 baixos de la nostre ciutat. Que durant 1 mes han realitzat un recollit molt més modern i on es podrà veure el gran treball realitzat per les perruqueres, canviant per complet el que duia fins aquests moments. Un recollit on es guanyarà moviment i espectacularitat a la nostre geganta. (Us adjuntem fotografies dels moments dels pentinats).

- El Gegants de la Porra, per la seva banda, recuperarà la seva tradicional daga, que va deixar de dur en l’últim canvi de vestuari de 2005. El seu autor ha estat l’artesà barceloní Joan Antoni Hermo i López, que ha a dissenyat una nova daga molt mes real i espectacular que l’anterior que lluïa amb un treball molt acurat en la part de l’empunyadura on hi destaquen les pedres precioses i la finalització amb tres serps platejades. La nova peça ha estat realitzada amb llautó, pedreria, metall banyat en plata, fils d’or i cuir. El temps de construcció ha estat de 4 mesos.

Tot això es podrà veure i gaudir el diumenge 14 de juny pels carrers de la nostra vila en la cercavila del Corpus. El primer referent dels Gegants a la nostra ciutat són del Corpus del 1709, per això des de la colla de geganters s’ha impulsat la recreació d’aquella cercavila tot repetint els mateixos elements que i participaren, es a dir, els Gegants Grossos i la Mulassa Grossa “La boja” i també realitzant, tal com es feia abans, catifes florals. A partir de les 9:00h i durant tot el dia, diferents entitats de Vilanova, realitzaran catifes en diferents punts de la vila:

-    L’Agrupació de Balls Populars omplirà la Plaça de Sant Antoni de color amb al·legories als gegants.

-    El Foment Vilanoví i l’A.E. la Talaia, plasmaran un disseny d’Oscar Estruga ala Plaça de les Cols.

-    L’Associació de Veïns del Centre Vila realitzaran figures geomètriques al llarg del carrer Sant Gregori.

-    La Colla de Geganters farà una catifa a la Plaça de les Neus al·legòrica als nostres gegants i dissenyada per Mónica Tomàs i Sanahuja.

A partir de primera hora de la tarda es podran observar les catifes ja acabades, hi ha partir de les 18:30h es podran disfrutar amb la presencia dels amfitrions de l’acte els Gegants Grossos i la Mulassa grossa. A les 19:45h els dos entremesos durant a terme la cercavila, en la qual, trepitjaran totes les catifes. El recorregut serà Plaça de Sant Antoni, carrer Església, carrer Sant Antoni, carrer Montserrat, plaça de les Cols, carrer Sant Gregori i plaça de les Neus. Al finalitzar la cercavila, i coincidint amb la sortida del Mossèn del temple de Sant Antoni, es farà un petit acte litúrgic i la ballada final dels Gegants i la Mulassa.

Per a mes informació no dubteu a posar-se en contacta amb nosaltres mitjançant e-mail o via telefònica al 679.80.57.43 (Marc Piñol i Mira)
 

Més informació: http://www.vilanova.cat/jsp/noticies/detall.jsp?id=40905264

    Més notícies
   imprimir compartir:   Facebook  google buzz  Twitter   









Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2024 festes.org