NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Dijous, 25 d'abril de 2024 | Marc    cerca       subscriu-te   
Notícies: Catalunya



Inscripcions obertes a la 12ª Escola Catalana de la Festa, Festcat 2009
Informa: Xavi, Rebombori Digital
Dijous, 11 de juny de 2009 a les 18:18


Barcelona (Barcelonès) - L’Escola de la Festa és un exemple pràctic del que volem que sigui la nostra cultura popular tradicional: en tres edicions hem renovat el cent per cent del professorat, mostra tangible de les potencialitats dels nostres formadors.


Participants d’edicions anteriors han passat de l’aprenentatge a integrar-se en l’equip de professorat, per contribuir a cercar el rejoveniment de l’alumnat, així com a la formació de nous gestors professionals que permetin cobrir les necessitats que emergeixen en el nou mapa sociocultural del segle XXI.

Us descobrim una part essencial del patrimoni del nostre país, el més viu, el que protagonitza i basteix la gent, el que no té sentit sense les emocions de cadascun de nosaltres, el que ens fa més diferents i més singulars. Llívia potencia enguany la seva mirada cap a la cultura del Pirineu, tot fent èmfasi en un viatge que abasta des de la mateixa Cerdanya fins a l’Aragó, tot travessant l’Alt Urgell i el Principat d’Andorra. Des d’aquests indrets, arriben testimonis individuals, presentacions d’iniciatives i propostes artístiques que reforcen la idea d’aquest eix pirinenc.

Paral·lelament, la Festcat de la Festa mira enguany amb respecte i alhora amb preocupació la nova directiva europea de pirotècnica, amb la voluntat de contribuir a la sensibilització davant les nostres formes més patrimonials de foc festiu. Per això, a través de l’ensenyament i de la posada en escena de determinades manifestacions identitàries com la pirotècnia anomenada renaixentista, barroca o de pals, o les falles que ens arriben des de terres andorranes.

Enguany catalans nascuts lluny de les nostres contrades, com Patrícia Gabancho o Matthew Tree, també s’han apuntat al fòrum d’idees que cada any inunda l’hora del cafè de Llívia. Tot això que alumnes, professors, artistes, vilatans, hostalers, restauradors, institucions i gestors couen a Llívia cada tercera setmana completa de juliol es mou dins les coordenades d’un esforç important per harmonitzar els continguts de les diferents escoles d’estiu de cultura popular tradicional integrades en la Festcat.

Destapa’t com a artista de circ; actua amb l’orquestrina de guàrdia; enregistra amb la càmera; explica’ns un conte meravellós; cuina amb gust; lluita com un heroi; experimenta sabors i sensacions; descobreix les teves habilitats; fes esclatar la teva destresa; arrambla’t; toca l’acordió com el Gori Negre –dels Grollers de Sa Factoria-, el Francesc Marimon –de La Portàtil FM-, la Mercè Morera i el Pep Lizandra –de La Sonsoni-, o la Núria Lozano i la Cati Plana –de Orquestrina de l’Escola de la Festa-; en definitiva, ajuda’ns a bastir aquesta ànima especial que té l’Escola de la Festa de Llívia.

Bona Escola de la Festa!

Més informació: http://www.festcat09.cat/

    Més notícies
   imprimir compartir:   Facebook  google buzz  Twitter   









Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2024 festes.org