NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Dissabte, 20 d'abril de 2024 | Oda    cerca       subscriu-te   
Notícies: Catalunya



Representants de les colles de diables i bestiari de Catalunya s’han reunit el dilluns 22 de juny amb el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació.
Informa: Anònim, Ens de Comunicació Associativa
Dimarts, 23 de juny de 2009 a les 20:21


() - El conseller Tresserras es va reunir el dilluns dia 22 de juny amb els representants de les colles de diables i bestiari de Catalunya per tractar sobre la transposició de la directiva europea sobre pirotècnia a l’Estat espanyol. El conseller envià un missatge tranquil·litzador al sector i assegurà que “una norma de caràcter industrial no pot afectar una activitat cultural”


En acabar la reunió, el conseller destacà en roda de premsa la “ferma voluntat del Departament i del Govern d’assegurar que en cap cas aquesta transposició pugui alterar el patrimoni festiu popular tradicional i tots els esdeveniments culturals i festivitats que hi ha al seu voltant”. Joan Manuel Tresserras assegurà que “no podem acceptar que una regulació de caràcter industrial i comercial, com al directiva del foc, acabi afectant una activitat cultural”. El conseller afegí que “no hi ha justificació per fer-ho perquè es tracta d’una activitat ja regulada de forma satisfactòria” i que a Catalunya “s’ha mostrat al llarg del temps com una activitat exemplar, responsable, segura i participativa”.

Segons el conseller, “no pot ser que per una normativa d’origen aliè al que és la pròpia activitat se’n derivi un excés de burocratització, de traves i d’obstacles que el que puguin acabar fent sigui perjudicar la festa”. Tresserras refermà que “la voluntat del Govern és treballar-ho amb el sector perquè quedi preservada la idiosincràsia d’aquesta activitat i que una norma industrial no acabi desnaturalitzant una activitat cultural”.

Tresserras volgué enviar un missatge al sector, assenyalant que “en cap cas acceptarem una transposició que posi en risc unes formes de procedir que s’han demostrat efectives, segures, amb les màximes garanties i que formen part fonamental del nostre patrimoni festiu i cultural”.

Durant la trobada s’acordà tornar a fer una altra reunió a principis de juliol amb el conjunt de la comissió mixta d’entitats i ajuntaments, un cop el Govern hagi rebut del Ministeri d’Indústria l’esborrany definitiu de la transposició, per preparar les "al·legacions que calgui", de manera que hi hagi un "criteri únic i compartit "que tingui més fàcil obrir-se camí de cara a la redacció de la transposició definitiva. El conseller també apuntà la possibilitat de convidar el Ministeri d’Indústria a algunes d’aquestes reunions per tal d’aclarir els punts  afectats per la normativa.

A la reunió amb el conseller Tresserras van assistir el president de la Federació de Diables de Catalunya, Pep Enric; el president de l’Associació de Bestiari de Catalunya, Sete Udina, i el representant de la Federació de Diables Centenaris amb Parlament, Jordi Rius. Acompanyà el conseller el director del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana, Ramon Fontdevila.


Més informació:

    Més notícies
   imprimir compartir:   Facebook  google buzz  Twitter   









Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2024 festes.org