NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Divendres, 29 de març de 2024 | Segon    cerca       subscriu-te   
Notícies: Catalunya



Convocada a Barcelona una gran manifestació reivindicativa a favor de la cultura pirotècnica tradicional
Informa: Marc Gascón
Diumenge, 30 d'agost de 2009 a les 12:22


Alforja (el Baix Camp) - El proper 5 de setembre es farà a Barcelona un acte unitari que convoca a totes aquelles persones que es puguin veure afectades per la directiva europea sobre la comercialització d'articles pirotècnics i la seva transposició feta pel Gobierno Español. La Manifestació està convocada per l'Agrupació de Bestiari de Catalunya i la Federació de Diables i Dimonis de Catalunya.


LES FEDERACIONS DE BESTIARI I DIABLES CONVOQUEN A TOTES LES ENTITATS A UNA GRAN MANIFESTACIÓ A BARCELONA, EL DISSABTE 5 DE SETEMBRE

L’objectiu de la manifestació no és altra que donar suport explícit a les al·legacions presentades i consensuades pel Govern de la Generalitat i les federacions i coordinadora convocants, davant del Ministerio de Indústria al projecte de “Real Decreto de Reglamento de Artículos Pirotécnicos y Cartucheria” de 25 de juny de 2009. Entre els dies 1 i 4 de setembre, una delegació del Govern de la Generalitat s’ha compromès a defensar personalment aquestes al·legacions presentades dins de termini (14 agost 2009) davant d’alts càrrecs del Ministerio que, a partir del dilluns dia 7 de setembre, valoraran totes les al·legacions, establiran l’esborrany definitiu del projecte de Real Decreto i el presentaran al Consell de Ministres per ser aprovat dins del mes d’octubre. Posteriorment, serà elevat a Brussel·les per la seva aprovació definitiva i entrada en vigor a partir del 4 de gener de 2010.

MANIFESTACIÓ PER LA CULTURA TRADICIONAL DEL FOC

Concentració: Plaça d’Urquinaona, a les 17:00.

Reunió caps de colla: A les 17:30 (Urquinaona, cantonada carrer Jonqueres).

Manifestació: Sortida a les 18:00.

Recorregut: Plaça d’Urquinaona, Via Laietana, plaça de l’Àngel, carrer Jaume I i carrer Llibreteria i plaça de Sant Jaume.

Pàrquing: la zona d'aparcament serà  entre Passeig de Sant Joan i Passeig Lluís Companys; en breu plaç us indicarem exactament quins carrers  d'aquesta zona utilitzarem, i quins seran per camions i quins per autocars.

Acte central: Des del balcó de l’Ajuntament es llegirà un Manifest reivindicatiu de les federacions i coordinadora i intervindran representants de la Generalitat i de l’Ajuntament. En acabar, Gran Tabalada conjunta de totes les colles de bestiari i diables.

Vestimenta: Es demana que els membres de les colles de cultura tradicional (grans i xics) i especialment bestiari i diables hi assisteixin de forma unitària amb el seu vestuari d’actuació, però sense maces, forques, ceptrots, carros, etc. (però sí amb tabals i els elements musicals).

Bestiari: Es demana a les entitats de bestiari que portin també les seves figures per participar en la manifestació. Tot i que no entraran a la plaça de Sant Jaume s’habilitarà un espai ampli per deixar-les i que els portadors puguin entrar també a plaça. La mateixa indicació és vàlida per a les entitats que vulguin portar imatgeria: gegants, capgrossos, etc.

En aquest sentit, l'Agrupació de Bestiari primarà econòmicament a totes les entitats i colles que desplacin les seves figures de bestiari. Si voleu saber-ne més detalls i no heu rebut la documentació corresponent, contacteu amb:

Comarques de la demarcació de Tarragona:
- Rosa Sarrà (vocal d’Organització) – telèfon 655884504
Correu electrònic: areaorganitzacio@bestiari.cat

Resta del territori:
- Eva Sánchez (secretària) – telèfon 650413000
Correu electrònic: secretaria@bestiari.cat

L’import base, per a una figura que requereixi transport a partir de furgoneta, des de la pròpia ciutat de Barcelona, serà de 100 €.

Pirotècnia: Rigorosament prohibida. Només es permetrà que les figures de bestiari de foc puguin encendre a les pinces corresponents de la figura, botafocs i bengales de llum (no explosives ni surtidors).

Pancartes: A més de la unitària obrint la manifestació amb el lema FAREM LES FESTES AMB FOC, PETI QUI PETI que portaran representants de la Generalitat i el municipalisme, Federació de Diables i Dimonis de Catalunya, Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya, Coordinadora de Diables i Bèsties de Foc de Catalunya, grups parlamentaris, etc., es demana a les colles de bestiari, diables i cultura tradicional que portin les seves pròpies amb lemes adients i reivindicatius (es prega que no siguin insultants envers ningú ni de mal gust, ara és l’hora de la reivindicació cívica, pacífica i unitària)

Objectius: L’objectiu de la manifestació no és altra que donar suport explícit a les al·legacions presentades i consensuades pel Govern de la Generalitat i les federacions i coordinadora convocants, davant del Ministerio de Indústria al projecte de “Real Decreto de Reglamento de Artículos Pirotécnicos y Cartucheria” de 25 de juny de 2009.

Entre els dies 1 i 4 de setembre, una delegació del Govern de la Generalitat s’ha compromès a defensar personalment aquestes al·legacions presentades dins de termini (14 agost 2009) davant d’alts càrrecs del Ministerio que, a partir del dilluns dia 7 de setembre, valoraran totes les al·legacions, establiran l’esborrany definitiu del projecte de Real Decreto i el presentaran al Consell de Ministres per ser aprovat dins del mes d’octubre. Posteriorment, serà elevat a Brussel·les per la seva aprovació definitiva i entrada en vigor a partir del 4 de gener de 2010.
Per tant, després de presentades les al·legacions no existeix cap altra via d’apel·lació ni mesura de pressió que aquesta manifestació de caràcter unitari, popular i massiu de tot el món cultural i de la ciutadania de Catalunya si volem seguir mantenint ben vives les nostres festes tradicionals amb pirotècnia, des dels populars correfocs i cercaviles fins a les representacions del ball de Sant Miquel, la Patum de Berga i tantes i tantes festes peculiars del nostre calendari festiu.

El 5 de setembre...

Per les nostres festes...
        Per la cultura del foc...
            Perquè ningú de fora ens digui com hem d’actuar...
                Per la nostra pròpia dignitat...

TOTHOM A BARCELONA AMB LA CULTURA TRADICIONAL DEL FOC

Fes-ho córrer!

Engresqueu a les entitats de tota mena del vostre barri, poble, vila i ciutat.

A les vostres famílies, amics i veïns. Hem de ser una sola veu i un sol poble per defensar les nostres festes tradicionals amb foc. Que només els porucs i els qui tenen algun impediment es quedin a casa.

Important: Tant el programa com els horaris i itinerari encara poden tenir modificacions. Us enviarem una segona comunicació definitiva més endavant amb instruccions de descàrrega i càrrega de les bèsties, aparcament, etc


Més informació: http://www.bestiari.cat

    Més notícies
   imprimir compartir:   Facebook  google buzz  Twitter   









Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2024 festes.org