NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Dijous, 28 de març de 2024 | Càstor    cerca       subscriu-te   
Notícies: Catalunya



Reus celebra el XLIII Aplec Baix Camp
Informa: Anònim, Colla sardanista Rosa de Reus
Dilluns, 14 de setembre de 2009 a les 18:01


REUS (Baix Camp) - El proper 20 de setembre de 2009 es celebrarà a la plaça del santuari de Misericòrdia el XLIII APLEC BAIX CAMP. N'adjuntem la programació.


L’aplec començarà a les 10:30 i, a la tarda, es reprendrà a les 17:00. Comptem amb les cobles Jovenívola de Sabadell, la Flama de Farners, Reus Jove i Reus, que interpretaran un repertori de 27 sardanes durant tot el dia: una estrena, dues de conjunt i tres obligades d’algun instrument.

Destaquem enguany que cap a les 12 del migdia, diversos grups escolars ballaran la sardana En Peret Ganxet de Josep M. Baiges. Comptem amb les escoles: de Reus, els CEIP Dr. Alberich i Casas, Escola Montsant, Joan Rebull, Mowgli i Pi del Burgar. Del Pla de Santa Maria, CEIP Sant Ramon, i de la Selva del Camp, el col·legi Sant Rafael.

A la tarda tindrà lloc el concurs de colles improvisades, obert a la participació de tots els assistents i amb premis per a totes les colles participants.

Quant a la interpretació de sardanes, destaquem tres espais diferenciats en la programació musical: Al matí, l’HORA JOVE, amb sardanes d’autors menors de 30 anys. A la tarda, l’HORA OBLIGADA, amb sardanes obligades d’un instrument, i també a la tarda, l’HORA GIL MEMBRADO, amb quatre sardanes de Tomàs Gil Membrado: Honorant Antoni Gaudí, Ballem pensant en tu, El gegant Carrasclet i Aplec d’Aplecs, dedicades per l’autor a l’entitat amb motiu d’algun esdeveniment. I també destaquem l’estrena de la sardana. Un camí d’il·lusions, de Pitu Chamorro, amb interpretació de la cobla Reus Jove.
 Els tallers se situaran en punts diferents de la plaça i permetran realitzar diferents activitats paral·leles. Enguany tindrem els de jocs amb l’AEG Ben enllà; el nou taller de malabars, amb l’Estel i l’Eulàlia; el taller de tai-txi amb el Joan i la Rosa; el taller d’escacs amb el Club Escacs Reus, de l'AEC; jocs de taula; espai de lectura i a les 6 de la tarda, actuació de la Martina contacontes.

La fotografia torna a ser present a l’aplec, amb l’exposició “LA CANALLA A L’APLEC”. Un recull de fotografies de l’arxiu de l’entitat que capten imatges dels més petits al llarg de les diferents edicions de l’aplec, i amb la convocatòria en curs del XLIIl CONCURS FOTOGRÀFIC "APLEC BAIX CAMP" 2009, que consta de dos temes: "Aplec Baix Camp" i "Costums tradicionals dels Països Catalans". 720 euros en premis, i trofeus. Admissió de fotografies fins al 31 d’octubre de 2009.
No poden faltar l’esmorzar a les 9 del matí, a preus populars i el dinar a la mateixa plaça.

Per donar a conèixer tota la programació s’ha confeccionat un programa de mà, amb disseny de la portada de Carles Camí, invitació de Jordi Agràs, i articles de Ferran Sugrañes, Assumpta Montellà, Àlvar Fortuny, Dolors Juanpere, Emili Casademont, Francesc Roig, Francesc Bayer i Ció Munté, a més d’un tríptic explicatiu i programes d’aparador.

Si plou o fa molt mal temps celebrarem l’aplec a les instal·lacions del Col·legi Pare Manyanet.

Imatge
SARDANES

Començament de l'aplec a les 10:30, fins a les 13:45, en què s'interpretarà la darrera sardana del matí. A la tarda, l'aplec es reprendrà a les 17:00 i a les 20:30, aproximadament, es tocarà la darrera sardana. S’interpretaran un total de 27 sardanes durant tot el dia.

COBLES: - JOVENÍVOLA DE SABADELL - LA FLAMA DE FARNERS - REUS JOVE i - REUS
A les 12: Diversos grups d’escolars ballaran la sardana En Peret Ganxet de Josep M. Baiges. Comptem amb les escoles: De Reus: - CEIP Dr. Alberich i Casas - CEIP Escola Montsant - CEIP Joan Rebull - CEIP Mowgli - CEIP Pi del Burgar Del Pla de Santa Maria: - CEIP Sant Ramon De la Selva del Camp - Col•legi Sant Rafael

L’HORA

Destaquem tres espais diferenciats en la programació musical:
- Al matí, L’HORA JOVE, on hi ha sardanes d’autors menors de 30 anys
- A la tarda, L’HORA OBLIGADA, amb tres sardanes obligades d’un instrument que interpretaran les cobles participants.
- També a la tarda, L’HORA GIL MEMBRADO, amb quatre sardanes de Tomàs Gil Membrado: Honorant Antoni Gaudí, Ballem pensant en tu, El gegant Carrasclet i Aplec d’Aplecs, dedicades per l’autor.

CONCURS DE COLLES IMPROVISADES

A la tarda. Obert a la participació de tots els assistents a l'aplec i amb premis per a totes les colles participants.

TALLERS

Els tallers se situaran en punts diferents de la plaça del santuari i permetran la possibilitat de realitzar diferents activitats paral·leles amb l’aplec:

- TALLER DE JOCS. AE “Ben enllà”, amb jocs per a la canalla.
- TALLER DE MALABARS, amb l’Estel i l’Eulàlia
- ESPAI DE LECTURA (diaris, revistes i contes per llegir una estona).
- TALLER DE JOCS DE TAULA (oca, dames, etc.)
- TALLER D’ESCACS. Durant tot el dia, amb el Club Escacs Reus, de l'AEC.
- TALLER DE TAI-TXI, amb el Joan i la Rosa.
- CONTACONTES, amb Martina contacontes.

FOTOGRAFIA

- EXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA: “La canalla a l’aplec”. Un recull de fotografies de l’arxiu de l’entitat que capten imatges dels més petits, al llarg de les diferents edicions de l’aplec.

- FOTOGRAFIA: Convocatòria del XLIIl CONCURS FOTOGRÀFIC "APLEC BAIX CAMP" 2009, que consta de dos temes: "Aplec Baix Camp" i "Costums tradicionals dels Països Catalans". 720 euros en premis, i trofeus. Admissió de fotografies fins al 31 d’octubre de 2009.

Més informació: http://usuaris.tinet.cat/rosareus

    Més notícies
   imprimir compartir:   Facebook  google buzz  Twitter   









Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2024 festes.org