NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Divendres, 19 d'abril de 2024 | Gai    cerca       subscriu-te   
Notícies: Catalunya



Es presenta el projecte HIPHOP.cat
Informa: Jordi, Grup Enderrock
Dijous, 15 d'octubre de 2009 a les 13:41


Barcelona (El Barcelonès) - L'Hipnòtik Festival, ENDERROCK i Cases de Música Popular han presentat aquest dimecres a L'Auditori del Centre de Cultura Contemporànea de Barcelona (CCCB) el projecte HIP-HOP.CAT, un recopilatori amb les millors apostes d'aquesta expressió musical, el primer concurs de rap a les escoles i el web www.hiphop.cat. La iniciativa compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya i la Fundació puntCAT.


L'acte ha servit per a presentar el 1r CONCURS DE RAP A LES ESCOLES, dirigit a tots els alumnes que cursin els estudis a centres educatius de secundària dels Països Catalans. Un certàmen que tindrà com a principal objectiu fomentar la pedrera del hip-hop entre els joves. Les bases i el material de difusió del certàmen han estat enviades als professors de música, de llengua catalana i informàtica de tots els centres educatius i també es distribuiran a través del web www.hip-hop.cat. Es tracta d'un portal de recent creació que neix per a convertir-se en la referència a la xarxa




Els estudiants que hi participin hauran de presentar als professors unes lletres amb les rimes originals, que podran lliurar per escrit o en format CD-maqueta sobre una base pregravada. La data màxima de presentació dels treballs és el 26 de març del 2010. Un jurat especialitzat seleccionarà fins a un màxim de 50 alumnes d'entre tots els escrits. Els seleccionats es faran públics el 23 d'abril del 2010, i faran una prova en directe i els 10 primers interpretaran el seu tema a la propera edició de l'Hipnòtik. Tots els seleccionats tindran premis i el guanyador rebrà un equip de gravació d'MC i DJ, un val de compra de material electrònic i musical i entrades per a un concert de hip-hop.
 
El web www.hip-hop.cat inclourà, a més de les bases del concurs, una secció de notícies, un llistat de grups de rap, cançons i bases musicals gravades que els alumnes i tothom que vulgui se les podrà descarregar i rapejar-hi a sobre.
 
Hipnòtik Festival planteja una gira de grups de hip hop en català amb l'objectiu de potenciar el rap cantat en la nostra llengua. Els concerts es realitzarien a les Cases de Música Popular: La Mirona (Salt), Clap (Mataró). Salamandra (L'Hospitalet) i les itinerants Terrassa i Manresa.                                                   
 
Amb la voluntat que aquesta incipient escena es consolidi, amb l'ENDERROCK 168 (octubre 2009) es distribueix el recopilatori Hip-Hop.cat, amb les millors apostes d'aquesta expressió musical. Un total de setze temes amb At Versaris, El Nota, Latecnika, Gato-El-Qiman, Vazili, In*Digna, Rapsodes, Komando Noguera, Rapapolvo, Nano, Shían, El Gordo del Puru, Jezie, Nitropic, Ender o Dague.
 
At Versaris són els protagonistes d'aquest número d'ENDERROCK (octubre 2009), amb la presentació del seu segon disc, A cada passa (Propaganda pel Fet!, 2009) i la seva inclusió al cartell del CMJ09 Music Marathon International Hip Hop de Nova York. És la segona ocasió en els setze anys d'història de la revista en què una banda de hip-hop ocupa la portada. Per la primera, només cal remontar-se al passat agost. Estava dedicada al El Nota, una proposta que es va imposar entre un centenar a l'edició 2008 del Sona 9, el concurs de maquetes més important dels Països Catalans, i que ha estat escollida per a participar en un circuit de sales per a nous valors com a Grup del Mes de desembre de les Cases de la Música. Aprofitant aquesta sortida a la llum del rap català, dedica un especial presentant aquesta potent colla d'MCs i DJ's que rimen i produeixen els seus temes amb actitud i talent. 
 
A la presentació del CCCB, hi han intervingut la subdirectora general de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, Elvira Riera; el cap del servei d’immersió i ús de la llengua del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, Pere Mayans; el director de la Fundació Puntcat, Jordi Iparraguirre; el director editorial del Grup Enderrock, Lluís Gendrau; la directora del festival Hipnotik, Marta Torres; i el responsable de les Cases de la Música Popular, Xavi Fortuny. L'acte ha comptat també amb l'assistència d'At Versaris, Latecnika, In*Digna, Komando Noguera, Rapapolvo i Nano.

 
MÉS INFORMACIÓ

Jordi Riba: jriba@enderrock.cat/ 93 237 08 05


Més informació: http://www.hip-hop.cat

    Més notícies
   imprimir compartir:   Facebook  google buzz  Twitter   









Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2024 festes.org