NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Dimarts, 23 d'abril de 2024 | Jordi | Dia Internacional del Llibre i dels Drets d'Autor    cerca       subscriu-te   
Notícies: Catalunya



L'exposició «Joan Amades: la memòria del poble» arriba a Cardona
Informa: Amadeu Carbó, Associació Cultural Joan Amades
Dilluns, 26 d'octubre de 2009 a les 22:16


Barcelona (el Barcelonès) - El proper 30 d'octubre el Foment Cardoní, l'entitat que organitza i coordina els actes de celebració de l'Any Amades a Cardona, presentarà l'exposició itinerant "Joan Amades: la memòria del poble". En l'acte també hi presentaran el Cardona Oberta 70, un monogràfic especial sobre el folklorista que acaben de publicar.


La vila de Cardona és una de les moltes poblacions catalanes que al llarg d’aquest any 2009 s'ha sumat als actes de commemoració de l’Any Amades, una iniciativa que coincideix amb el cinquantenari de la mort d'aquest reconegut folklorista català.



El Foment Cardoní, en col·laboració de l’Ajuntament de Cardona, el Cinema Amateur, els Geganters de Cardona i la Biblioteca Marc de Cardona, ha impulsat tot un seguit d’activitats destinades a divulgar la vida i l’obra del qui va ser el primer gran estudiós del patrimoni popular de Catalunya.

L'exposició «Joan Amades: la memòria del poble»

«Joan Amades: la memòria del poble» és proposta museística itinerant que serveix per mostrar diversos aspectes relacionats amb la vida i obra d'un dels grans etnògrafs del segle XX: Joan Amades i Gelats, un personatge genial que ha contribuït a preservar i potenciar alguns dels costums i tradicions catalans.

L'exposició s'ha produït en motiu de l'Any Amades, una efemèride que s'ha anat celebrant de forma popular i en xarxa en diferents poblacions del país al llarg d'aquest any 2009 en ocasió del 50è aniversari de la mort d'aquest eminent folklorista.

Monogràfic dedicat al folklorista

En motiu de l'Any Amades, el Foment Cardoní, també ha editat un monogràfic especial dedicat al folklorista, que es correspon amb núm. 70 del butlletí Cardona Oberta, especialment tot allò dedicat als nombrosos treballs sobre el patrimoni popular que atresora la vila de Cardona.

Els actes s’allargaran fins el dia 14 de novembre amb la projecció d’audiovisuals, narració de contes i llegendes recollides per Amades i una conferència sobre Joan Amades, a càrrec d’Amadeu Carbó, comissari de l’exposició.

Tant la inauguració de l'exposició «Joan Amades: la memòria del poble» com la presentació del butlletí núm. 70 del Cardona Oberta, tindran lloc el dia 30 doctubre a les 19:30 hores a la Biblioteca Municipal Marc de Cardona.

Web de l'Any Amades

Programa de la commemoració de l'any Amades a Cardona


Més informació: http://www.cardona.cat/ca/destacats/noticies/octubre-2009/166

    Més notícies
   imprimir compartir:   Facebook  google buzz  Twitter   









Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2024 festes.org