NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Dijous, 26 de novembre de 2020 | Amador    cerca       subscriu-te   
Notícies: CatalunyaQuarta edició del Premi Malva Alzira al millor poema satíric d’un llibret de falla
Informa: Anònim, Associació d’Estudis Fallers
Dimecres, 16 de desembre de 2009 a les 12:17


() - Està convocat per l’Associació d’Estudis Fallers i la Falla Plaça de la Malva i dotat amb 300 euros per a l’autor i 300 euros per a la comissió de falla.


L’Associació d’Estudis Fallers (ADEF) i l’Associació Cultural Falla Plaça de la Malva, amb el patrocini de les regidories de Cultura i Educació de l’Ajuntament d’Alzira, i la col·laboració de Bancaixa, la Mancomunitat de la Ribera Alta, la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura i la Conselleria d'Eduació de la Generalitat Valenciana, convoquen la quarta edició del Premi Malva Alzira, al millor poema satíric publicat en un llibret de falla de qualsevol comissió fallera de la Comunitat Valenciana, amb l’objectiu d’estimular el conreu d’un gènere poètic de llarga tradició històrica i popular entre els valencians, com ho testimonien els cançoners antics, els poemes burlescos, els raonaments i els col·loquis tan freqüents en la nostra literatura anterior al segle xix, com també els nombrosos poemes de caràcter popular escrits des de la Renaixença, molts dels quals han sigut publicats en els tradicionals llibrets de falla.
 
L’objectiu que ens mou no és altre que potenciar una major presència d’este tipus de poesia en els llibrets de les comissions falleres, ja que la ironia, la crítica i la sàtira són aspectes que han sigut sempre associats al món de les falles. Per tant, pretenem evitar la progressiva desaparició, en els últims anys, de les explicacions en vers del monument faller o d’aquells poemes solts que fan un repàs en clau d’humor de totes aquelles notícies, successos i fets ocorreguts als nostres pobles o al món que ens envolta.
 
Els poemes han de ser originals i estar escrits en valencià, amb una extensió mínima de 14 versos i màxima de 50. S’admetran també explicacions en vers de monuments fallers o, en cas de superar-ne l’extensió, algun fragment sempre que tinga significació pròpia i es puga llegir de manera independent de la resta dels versos.
 
Els poemes han de publicar-se en un llibret de qualsevol comissió fallera de la Comunitat Valenciana de l’exercici 2009-2010. Cada comissió i autor podran presentar tants originals com vulguen.
 
Hi haurà un únic premi dotat amb 600 euros, dividits en 300 euros per a l’autor o autors del poema i 300 per a la comissió de falla que el publica en el seu llibret, amb l’acompanyament d’un diploma acreditatiu i un estendard, respectivament.
 
Els poemes que opten al premi es podran presentar
 
a) per correu postal, a l’adreça Casa de la Cultura d’Alzira (Centre d’Informació Juvenil), c/ Escoles Pies, 4, 46600 Alzira, fent constar en el sobre la inscripció “Premi Malva Alzira de Poesia Satírica”.
 
b) per correu electrònic, a l’adreça: info@fallamalva.com.
 
Es farà constar el nom i telèfon de l’autor o autors, i el nom i telèfon de contacte de la comissió fallera que publica l’article en el seu llibret.
 
El límit d’admissió de treballs acabarà a les 23 hores del dia 30 de gener de 2010.

El jurat estarà format per persones relacionades amb la cultura, la literatura i la festa de les Falles.Més informació: http://www.estudisfallers.org/

    Més notícies
   imprimir compartir:   Facebook  google buzz  Twitter   

Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2020 festes.org