NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Divendres, 29 de març de 2024 | Segon    cerca       subscriu-te   
Notícies: Catalunya



Més de 350 cavalleries participaran als Tres Tombs de Valls 2010
Informa: Anònim, Societat de Sant Antoni de Valls
Diumenge, 3 de gener de 2010 a les 18:16


Valls (l'Alt Camp) - La 31ena edició dels 3 tombs de Valls tindrà lloc aquest proper diumenge 10 de gener de 2010. Hi ha prevista una participació de més de 350 cavalleries vingudes d’arreu de Catalunya i Castelló. El recorregut dels Tres Tombs de Valls és un veritable espectacle tant per els espectadors de la festa com per als participants.


PROGRAMA

Divendres, 8 de gener de 2010 a les 8 del vespre

Solemne Missa en honor a Sant Antoni a l’església de Sant Antoni de Valls.
 
Dissabte, 9 de gener de 2010 a les 7 de la tarda

Cercavila a càrrec d’un grup de genets muntats, encapçalats per la bandera de la Societat i acompanyats per els Nans de la ciutat de Valls, recorreran diferents carrers del casc antic de Valls.  En finalitzar la cercavila, sopar de germanor per a tots els participants als locals de la carretera de Picamoixons km. 2’5 de Valls.
 
Diumenge, 10 de gener de 2010 a 2/4 de dotze del migdia.
 
Inici pels carrers de Valls els tradicionals Tres Tombs, que des de fa diversos centenars d’anys se celebren a la Capital de l’Alt Camp
 
Els Tres Tombs aniran encapçalats per la bandera de la Societat, portada per la Laura Martínez, la Laia Farré i l’Olga Rubiales, la bandera anirà seguida d’un elevat nombre de genets. 

Tancarà la comitiva de cavalls muntats el Penó de la Societat portat per els membre de l’hípica Rocaplana dirigida per el Sr. Rafael Lebron.  

La comitiva de carros l’obra el carro que porta la imatge de Sant Antoni, el segueixen, xurquis, carruatges, carros de pagès i carros estirats per 2, 3, 4, 5, 6 i 7 cavalls, carregats a l’antiga manera de caixes, carbó, cereals, garrofes, botelles, seguits de la Col·lecció de carros de bocois 1, 2, 3, i 4 bocois, seguidament els carros d’agència i tancarà la comitiva el carro de traginers de la Societat de Sant Antoni de Valls, amb les seves espectaculars guarnicions únic a Catalunya.
 
Com a novetats per aquesta Edició comptem amb la participació de 3 carros únics, que serà la primera vegada que participen als nostres Tres Tombs.  Carreta de 4 rodes que transporta una cuina de l’exèrcit de Suissa, un carro ambulància i un carro amb una bota de portar comuna.

També com a novetat per aquesta edició comptem amb el I Concurs de participació en la secció de cavall muntat que constarà de 3 categories, 1ª Categoria cavall muntant millor presentat 1r, 2n i 3r premi, 2a categoria genet juvenil amb un únic premi i 3a Categoria millor grup de genets muntants amb un únic premi.
 
A la Pl. Font de la Manxa a mesura que desfilin les cavalleries, es farà per megafonia una descripció detallada de cadascuna d’elles, A la Plaça del Patí i a la Plaça del Blat es vendran els típics tortells de Sant Antoni amb la col·laboració de l’associació de Veïns del Barri Antic de Valls i la benedicció de les cavalleries aquest any es realitzarà a l ‘església de Sant Antoni de Valls.  En finalitzar la festa dinar de germanor al Restaurant Casa Fèlix de Valls
 
El punt neuràlgic dels Tres Tombs de Valls arribà quant les cavalleries enfilen el carrer Major de Valls, més conegut dintre el món dels Tres Tombs com els tombs de l’Ajuntament, aquí són centenars de persones les que es concentren per veure maniobrar els carros per aquest indret únic, un veritable espectacle de domini dels carreters per guiar els cavalls per aquest lloc i aconseguir que els magnífics carros passin per aquest indret el millor possible.
 
Els Tres Tombs de Sant Antoni’10 es preparen a Valls amb el màxim interès i rigor als costums, amb tota mena de detalls que ens situen a l’època en que les cavalleries i els carros eren el principal mitja de transport , l’època on el temps el marcava els pas del cavall.
S’espera que siguin milers les persones d’arreu de Catalunya les que els diumenge dia 10 es desplacin fins la Capital de l’Alt Camp per participar en aquesta festa única i irrepetible.
 
Els Tres Tombs de Valls uns dels més típics i concorreguts de Catalunya, un veritable museu vivent que recorrerà els nostres carrers en honor a Sant Antoni durant més de dues hores.

 
Societat de Sant Antoni de Valls
Carretera de Picamoixons, km. 2’5
Apartat de correus, 534
43800 Valls
societatsantantoni@hotmail.com
Telèfon de la societat de Sant Antoni 647.750.059


Més informació: http://www.trestombsvalls.net

    Més notícies
   imprimir compartir:   Facebook  google buzz  Twitter   









Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2024 festes.org