NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Dijous, 25 d'abril de 2024 | Marc    cerca       subscriu-te   
Notícies: País Valencià



La XIV edició del Cant al Ras de Massalfassar homenatjarà Pep Bas
Informa: Josep Vicent
Dilluns, 10 de maig de 2010 a les 11:37


Massalfassar (l'Horta Nord) - Quan arriba el mes de maig, els afeccionats a la cançó d’arrel tradicional saben que tenen una cita ineludible en el calendari: el tercer dissabte del mes se celebra a Massalfassar el Cant al Ras, un “encontre de cant rural” que enguany arriba a la seua catorzena edició.


La trobada s’iniciarà amb un sopar popular —les inscripcions per al qual es tanquen el dia 10— on espectadors i cantadors compartiran taula tot escalfant motors per a quan comence la cantada. Després, seguint un ordre que s’anirà improvisant sobre la marxa, i al qual s’aniran afegint cantadors fins el final, començaran les actuacions, sempre breus —un màxim de tres cançons per intervenció— per, ja ben entrada la matinada, acabar amb un sarau a peu de carrer.
Imatge
De moment, ja han confirmat la seua participació, entre d’altres, Eva Dénia (Gandia), Pep Espinós (Xàbia), Dani Miquel (l’Alcúdia), Ricardo Menargues i la Rondalla de Natzaret (Alfafar), Apa (Godella), Teresa Segarra (Paterna), Pep Botifarra (Xàtiva), La Romàntica del Saladar (Xàbia), Urbàlia Rurana (l’Horta-la Ribera), Pas de Quatre (Altea), el Grup de Dansa l’Alcúdia, Arrop i Talladetes (Godella), Xirimitabs (Xàbia), la Murga de l’Infern (Massalfassar), l’Escola de Dolçaina de Massalfassar i la Colla de Dimoniets i Dimonietes de Massalfassar.

Homenatge a Pep Bas

L’edició 2010 del Cant al Ras servirà també per retre homenatge a la figura del músic de Xàbia Pep Bas, un dels fundadors de La Romàntica del Saladar, recentment desaparegut.

Pep Bas era, de fet, el rostre més conegut de La Romàntica on, a més de cantar i tocar el clarinet i el saxofó, exercia de presentador i, ben bé, de relacions públiques, gràcies al seu caràcter càlid, extrovertit i entranyable.



Al front de La Romàntica del Saladar, Bas havia participat en la creació de l’Associació Cultural Tramús, Tradició i Música, que, juntament amb la Colla de Dimonis de Massalfassar és l’organitzadora de la trobada.

Una fórmula que fa fortuna

A mesura que el Cant al Ras ha anat consolidant-se com a punt de trobada per a tots els amants de la cançó tradicional, el seu model de funcionament, amb sopar popular i cantada improvisada posterior, ha començat a exportar-se cap a altres poblacions. La primera en emular la convocatòria fou Es Cubells, a Eivissa, on des de fa ja dotze anys se celebra la Cantada a Sa Serena. L’any passat foren Teulada (Cantada a la Fresca) i Altea (Cant a la Serena) els qui s’afegiren a la llista. I enguany serà Godella qui realitzarà una trobada similar el proper 29 de maig.

Reserves cantadors i informació premsa – Josep Vicent Frechina  (686 35 42 44).
Inscripcions per al sopar (12 €, fins el 10 de maig) — Aureli Castelló (647 84 00 01).


Més informació: http://web.massalfassar.org/cant-al-ras/

    Més notícies
   imprimir compartir:   Facebook  google buzz  Twitter   









Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2024 festes.org