NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Divendres, 29 de març de 2024 | Segon    cerca       subscriu-te   
Notícies: Catalunya



La Festcat 2010 experimenta un creixement sostenible i s’internacionalitza
Informa: Sònia, Festcat
Dimarts, 11 de maig de 2010 a les 17:26


Llívia (la Cerdanya) - Els organitzadors, Fira Mediterrània de Manresa i CPCPTC, proposen novetats que busquen el rejoveniment dels usuaris de les escoles.




Les escoles de cultura popular Festcat 2010, que se celebraran el proper mes de juliol a les poblacions de Llívia, Esterri d’Àneu, Horta de Sant Joan i Torroella de Montgrí, experimenten un creixement sostenible en l’oferta formativa, en arribar a 88 cursos i tallers entre les quatre localitats que les acullen. Donada la demanda detectada l’any passat que va situar les inscripcions vora les 400, s’ha optat per augmentar un 12,5 % l’oferta, passant dels 77 cursos i tallers, als 88 d’enguany. La voluntat d’interrelacionar-se en major grau tant amb el territori immediat com amb els diferents agents artístics i culturals ha portat a establir patrocinis i col·laboracions amb 37 institucions, empreses i entitats.

Alhora l’organització ha previst noves propostes d’allotjament, amb una gamma més àmplia de preus i amb nous tipus d’establiments com els càmpings, on es podrà disposar de l’oferta de tenda de campanya i de bungalow. Així mateix, per primer cop s’ha establert un preu bonificat més econòmic en les matrícules que es realitzin abans del dia 18 de maig, i s’ha ampliat l’oferta de descomptes de les edicions anteriors fent-se extensiva a les persones aturades i als alumnes dels cicles formatius superiors d’animació sociocultural. Aquestes accions, reforçades per una línia de difusió que potencia les eines 2.0, cerquen el rejoveniment dels usuaris potencials de la Festcat.

Si aquestes escoles de cultura popular ja van ser pioneres a Europa, enguany s’internacionalitzen especialment en el vessant dels espectacles. Per primer cop músics occitans, irlandesos, belgues i finlandesos participaran principalment a l’escola de la Festa de Llívia, i en menor grau a la de Torroella de Montgrí. Així mateix, per primer cop dues institucions de fora dels Països Catalans, el Centre de Création Le Chantier de Correns (Provença-Alps-Costa Blava, a França) i la Communauté Française de Belgique (a Bèlgica) cooperen amb la Festcat.

En aquest sentit, la iniciativa s’ha adherit a l’Any Internacional d’Acostament de les Cultures, programa que coordina la UNESCO. També en la mateixa línia bona part de les activitats aniran encaminades a valorar les potencialitats que ofereix la cultura popular per al tractament intercultural. Així, en el cas del joc popular –present a Llívia i a Horta- se cercarà tant conèixer millor els nostres jocs com aprendre a acostar-nos al món lúdic dels nouvinguts. La Festcat també dóna suport a la candidatura dels castells com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat, que precisament es designarà el proper mes de novembre.
 
Festival d’espectacles

La Festcat configura un veritable festival d’espectacles, amb 40 propostes diferents entre les quatre escoles, i 25 activitats complementàries. Un total, doncs, de 65 propostes són obertes als habitants de les quatre localitats i comarques que acullen les escoles, sense necessitat d’inscripció. Artistes dels Països Catalans com la màgica nova veu de Sílvia Pérez, el veterà mallorquí Biel Majoral, el polifacètic Carles Belda mostrant les seves facetes d’acordionista, glosador i dj, els ballables de Solistes de la Costa i la Coixinera, i els guanyadors del darrer premi Sons de la Mediterrània per a formacions novelles –els Amansalva-, protagonitzaran les nits de la Festcat. El nou circ amb les disciplines aèries i acrobàtiques també tindrà el seu espai amb la companyia Pin Palú, i amb Rut Trias. Finalment, cinc acordionistes europeus de primer nivell constituiran la cloenda internacional de l’Escola de la Festa de Llívia: Riccardo Tesi (Itàlia), Bruno Le Tron (França), Markku Lepistö (Finlàndia), Didier Laloy (Bèlgica) i David Munnelly (Irlanda).

La Festcat està coorganitzada pel Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana i la Fundació Fira Mediterrània de Manresa. Va adreçada a totes les persones que volen gaudir de la cultura popular en qualsevol de les seves manifestacions (festa, teatre, dansa, música, joc..) en un ambient especial de convivència i d’intercanvi.



Més informació: http://www.escolesfestcat.cat/

    Més notícies
   imprimir compartir:   Facebook  google buzz  Twitter   









Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2024 festes.org