NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Divendres, 19 d'abril de 2024 | Gai    cerca       subscriu-te   
Notícies: Catalunya



Inaugurat el Centre d'Estudis Passionarium
Informa: Bernat, Centre d’Estudis Passionarium
Dilluns, 7 de juny de 2010 a les 18:13


Igualada (l'Anoia) - El Centre d’Estudis Passionarium està dedicat a la investigació, la difusió i la gestió del coneixement i la història al nostre país de les representacions teatrals populars i tradicionals de la vida, mort i resurrecció de Jesús.


El Centre, creat per la Fundació Passionarium, té com a element central de la seva activitat la construcció del Dipòsit Digital i Base de Dades consultable en línia Passionarium, que aplegarà, digitalitzats, tot tipus d’objectes procedents del patrimoni generat per les representacions tradicionals al llarg del temps. El Centre, que és el primer de les seves característiques, ha creat també un portal web sobre Passions que reuneix informació i dóna accés a la seva base de dades, i que està oberta a tothom interessat en la investigació d’aquesta tradició.

Les institucions que donen suport al projecte són l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat, la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya, a través del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació i de la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació del Departament de Governació i Administracions Públiques, i hi participen les Passions de Cervera, Esparreguera, Olesa de Montserrat i Ulldecona, a les quals estan a punt d’afegir-s’hi una desena d’altres Passions catalanes. També s’ha iniciat converses amb algunes localitats europees per establir-hi vincles de col·laboració.

Durant la presentació del Centre d’Estudis Passionarium, el secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Jordi Bosch, va manifestar la importància de “preservar, a través de les noves tecnologies, el nostre patrimoni cultural tradicional” i va agraïr la tasca del Centre, tot destacant que “el Passionarium fa créixer la nostra memòria i posa a la disposició de tothom, des de qualsevol racó del planeta, un aspecte tan important i propi de la nostra cultura a través de la immensa finestra de les possibilitats digitals”. En aquest sentit, el secretari Bosch va afegir que “el món globalitzat deixa de ser una amenaça per a la cultura popular, i esdevé una gran oportunitat per eixamplar-la i enfortir-la”.

A més del secretari Jordi Bosch, van intervenir en la presentació del Centre d’Estudis Passionarium el president i la directora de la Fundació Passionarium, -Pere Quer i Magda Lorente, respectivament-; la cap de la Secció de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona, Teresa Reyes; l’alcaldessa d’Olesa de Montserrat, Magda Graells, i el director del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana, Ramon Fontdevila.

Font: directe.cat


Més informació: http://www.passionarium.org/

    Més notícies
   imprimir compartir:   Facebook  google buzz  Twitter   









Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2024 festes.org