NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Dimarts, 19 de gener de 2021 | Màrius    cerca       subscriu-te   
Notícies: CatalunyaLa festa major de Sant Pere de Ribes incorpora un espai de Barraques
Informa: sara, Coordinadora de Barraques
Dilluns, 28 de juny de 2010 a les 17:32


Sant Pere de Ribes (el Garraf) - La voluntat dels organitzadors de les barraques és ampliar l’oferta cultural i d’oci per la Festa Major d’estiu i poder tenir un instrument que permeti més autogestió als diferents col·lectius que hi participen.Som una coordinadora perquè ens ajuntem colles de balls i entitats diverses per organitzar un espai cultural i festiu de forma conjunta. També volem deixar clar que la coordinadora només vol tractar el temps d’oci de la festa major d’estiu al voltant de la plaça Marcer i no allò propi de la comissió de balls.

Per què fem aquesta proposta?


Aquesta proposta o iniciativa neix per donar resposta a un model d’oci nocturn de la Festa Major d’estiu que considerem que, des de fa ja uns anys, no satisfà les necessitats dels i les habitants de Ribes . La voluntat dels i les integrants d’aquesta coordinadora és ampliar l’oferta cultural i d’oci per la Festa Major d’estiu i que els balls populars i les entitats siguem creadors de festa i cultura i assumim, conjuntament, la gestió de la festa.

Quins són els objectius?


1. Donar vida al poble i especialment al jovent, mancat d’espais on desenvolupar les seves activitats

2. Crear nous espais de participació ciutadana directa, on la gent que té ganes de treballar per la Festa Major i el poble no sigui, simplement, consumidor sinó creador de festa i cultura. Volem que el teixit associatiu ribetà, i en especial els seus balls populars, col•laborin a crear el model de Festa Major que Ribes desitja i es mereix.

3. Donar més pes als balls popular. Volem que participar dels balls populars sigui quelcom més que sortir a les cercaviles de Festa Major. A més bastants balls populars estan compostos actualment per jovent, molts dels quals no estan involucrats en cap altre entitat ni associació. Per tant considerem que donar més protagonisme als balls populars és donar una empenta al jovent de Ribes, mancat d’oportunitats per realitzar actes i projectes, perquè s’organitzi i treballi per iniciatives i actes de cara al poble.

4. Fomentar la cohesió social. Volem crear un espai de treball i debat on hi convisquin les diferents realitats de Ribes amb ganes de treballar pel poble i la seva Festa Major.

5. Crear un procés i un projecte obert, on tots els col•lectius hi estiguin interessats puguin opinar, decidir i participar de la manera que puguin i vulguin. Hi ha col•lectius amb un nombre important de gent i d’implicació actual en el teixit associatiu de Ribes que segurament estan acostumats a organitzar actes i també podran assumir més feina i activitats. Però és tant o més important que col•lectius petits i/o sense experiència en el món associatiu (per la seva joventut, per la manca d’oportunitats o perquè simplement no s’ho havien plantejat fins ara) tinguin la oportunitat de participar segons les seves possibilitats i motivacions . I perquè això sigui possible el procés que iniciem ha de ser obert, dinàmic i flexible, adaptant-se a les necessitats i possibilitats dels poble i els col•lectius que hi participen.

6. Ampliar l’oferta d’actes i iniciatives per a tots els públics, i en especial per al jovent, dins el marc de la Festa Major d’estiu. Fins ara, exceptuant els actes de les entitats, tant sols es realitzaven les cercaviles dels balls populars i els balls de vigília i Festa Major, tot concentrat en dos dies. Volem ampliar els dies, descentralitzant-los de la vigília i el dia de sant Pere perquè la Festa Major s’adapti a les necessitats i inquietuds d’un poble viu i amb constant moviment

7. Fomentar l’autogestió de les colles de Balls Populars i entitats i associacions de Ribes. Creiem que és necessari, encara més en un context de crisi on hi ha retallades pressupostàries per part de l’administració, proporcionar espais on els beneficiaris directes siguin les colles de balls populars i les entitats i associacions del poble per facilitar la viabilitat econòmica i l’autonomia d’aquestes.

8. Donar oportunitat a les expressions artístiques del municipi (fotografia, música, artesania, teatre,etc

9. Fomentar una festa més solidaria i reivindicativa. Entremig de la diversió també hi ha cabuda la solidaritat (parades d'entitats), la sensibilització mediambiental (reciclatge creatiu, gots reutilitzables...), les campanyes de salut (drogues, prevenció VIH), campanyes locals per visibilitzar les reivindicacions i conflictes socials.

10. Crear una Festa Major creativa i tradicional. La nostra festa, la de tots i totes, ha de ser creativa, imaginativa i innovadora. Al mateix temps cal recordar amb il•lusió les velles tradicions que han format la cultura popular i la historia del nostre poble. Ara bé, la tradició evoluciona i s’adapta al temps. Per disposar d’un espai per reivindicar la cultura catalana i fomentar els valors de l'autogestió i de la participació ciutadana.

A qui està obert el projecte?


Aquesta és una proposta impulsada per algunes colles de balls populars, però pretén ser un espai també per a col•lectius o entitats socials, culturals i esportives que treballen a Ribes i també resta obert a la resta de la població.

Més informació: http://barraquesribes.blogspot.com/

    Més notícies
   imprimir compartir:   Facebook  google buzz  Twitter   

Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2021 festes.org