NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Divendres, 29 de març de 2024 | Segon    cerca       subscriu-te   
Notícies: Catalunya



El FIMPT de Vilanova i la Geltrú fa 30 anys
Informa: Jordi, Festival Internacional de Música Popular Tradicional
Diumenge, 11 de juliol de 2010 a les 21:51


Vilanova i la Geltrú (el Garraf) - El Festival Internacional de Música Popular Tradicional de Vilanova i la Geltrú arriba a la trentena edició els propers 16, 17 i 18 de juliol.


EL FESTIVAL DE MÚSICA POPULAR TRADICIONAL DE VILANOVA CELEBRA ELS SEUS 30 ANYS.
 
Una trentena d’artistes de disset països diferents protagonitzaran està marcada artísticament pel binomi que ha caracteritzat el certamen en la seva trajectòria: la presentació de propostes de l’esfera internacional combinada amb els treballs realitzats als Països Catalans i a l’Estat. En aquest sentit, el Festival ha programat artistes procedents de pràcticament tots els racons del món: Àfrica, Amèrica, Àsia i Europa. Els congolesos Staff Benda Bilili –premi Womex 2009-, els mongolesos Hanggai, els ritmes antillans de Ska Cubano, que estrenen a l’Estat nou cd,  o The Samuraï –els samurais de l’acordió europeu- comparteixen cartell amb històrics de la música catalana i basca, com Jordi Fàbregas (del Pont d’Arcalís) o Toni Torregrossa (Urbàlia Rurana) amb la seva producció conjunta Mar Mur. Kepa Junquera, el músic que més cops ha tocat al FiMPT,  protagonitzarà el concert de cloenda. Al seu costat bandes més emergents del país, com el flamenc de Las Migas, la rumba de l’atxilipun de Rumba Vella, o els guanyadors del darrer concurs Sons de la Mediterrània: Amansalva.
 
Però un projecte amb aquesta trajectòria envejable no podia limitar-se a continuar sent  només un espai d’exhibició. El festival vilanoví coprodueix dues propostes artístiques que redescobreixen la capacitat de creació a partir de l’arrel i del risc. Per una banda, els veterans Oskorri compartiran treball amb la Banda de Música de l’Escola Mestre Montserrat de la mateixa Vilanova, mentre que Raül Fernàndez “Refree” i la vocalista Maria Rodés estrenaran un projecte sobre cançons tradicionals de bandolers amb un clar diàleg amb d’altres llenguatges musicals.
 
Tot plegat, serà emmarcat en els 50 anys de la independència de nombrosos països africans assolida el 1960, que coincideix amb la declaració del 2010 com l’Any Internacional per l’Acostament entre Cultures per part de la UNESCO. La Fanfare Eyo’n’le Brass Band ( Benín) esdevindrà omnipresent en places, carrers i mercats per fer-ho ben evident. Els vermuts tertúlia al migdia en què els artistes expliquen la seva música, i la nova secció del Fimptele, amb un recull extraordinari que Televisió de Catalunya ha realitzat al llarg dels 30 anys arrodoneixen un programa que, viatjant de la rumba congolesa fins a la rumba catalana, esdevé samurai de les músiques populars tradicionals.


Més informació: http://www.vilanova.cat/fimpt

    Més notícies
   imprimir compartir:   Facebook  google buzz  Twitter   









Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2024 festes.org