NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Dimecres, 24 d'abril de 2024 | Pere Ermengol    cerca       subscriu-te   
Notícies: Catalunya



Jornades sobre festa i pirotècnia a Reus
Informa: Ferran, Carrutxa
Dilluns, 6 de setembre de 2010 a les 10:49


Reus (el Baix Camp) - Els propers 17 i 18 de setembre de 2010 se celebraran, a l'Arxiu de Reus (C/ St. Antoni M. Claret, 3) les "Jornades sobre festa i pirotècnia", dos dies de xerrades sobre la tradició pirotècnica catalana festiva, i molt especialment la del Baix Camp i Priorat.


Arran de l'aprovació de la Directiva europea sobre productes pirotècnics i la seva adaptació per part de l'Estat espanyol, l'ús de la pirotècnia a les festes populars ha estat notícia. A càrrec de professionals, emprada individualment o en les actuacions dels grups de foc, la pirotècnia és un component fonamental de moltes festes del nostre país.

Aquestes Jornades volen ser una aportació, des de la història i l'etnologia, al coneixement de la nostra tradició en aquest àmbit, amb una comunicació final sobre l'estat de la qüestió a càrrec d'una representant del CPCPTC de la Generalitat.

L'any 2009, el Ball de Diables de Vilafranca i Rebombori Digital (festes.org), amb qui col·laborem habitualment, ja organitzaren unes jornades sobre l’ús festiu del foc a Vilafranca del Penedès.

Com que la festa i el grups de foc han estat àmbits de recerca i divulgació permanents en el treball de Carrutxa des de la seva creació, fa 30 anys, hem considerat oportú programar aquest acte.

Voldríem, doncs, que aquesta trobada –que suma als resultats de la nostra recerca al Baix Camp i al Priorat, tot mostrant la riquesa dels fons de l'Arxiu reusenc, les aportacions d'investigadors d'altres poblacions– sigui útil en un moment en què cal reafirmar el valor patrimonial de les pràctiques festives tradicionals en què s'empra la pirotècnia.

Continguts del programa:

-->Divendres 17, a partir de les les 7 de la tarda

Aproximació a la pirotècnia de les festes reusenques (L'ús festiu de la pólvora al segle XVIII / Castells de focs a les solemnitats festives / Les pirotècnies reusenques / La cabra, un animal de foc del 1980)

-->Dissabte 18, a partir de les 10 del matí

La pirotècnia a les festes del Baix Camp i el Priorat
La pirotècnia festiva a Catalunya
La pirotècnia al País Valencià, una visió de síntesi
L'ús de la pirotècnia per part dels grups de foc: estat de la qüestió

Dinar

L'assistència a les sessions de treball, que tindran lloc al nou Arxiu de Reus (C/ St. Antoni M. Claret, 3) és lliure. El cost del dinar (a determinar) es pagarà el dissabte 18 de setembre al matí. La inscripció prèvia (gratuïta) dóna dret a rebre un dossier.

Podeu formalitzar la vostra inscripció enviant un correu electrònic amb les vostres dades (nom i cognom, població, si formeu part d'algun grup de foc i si us quedareu a dinar) a: reus@carrutxa.org

Pels que en tingueu, aquest és el Facebook de l'esdeveniment: http://www.facebook.com/group.php?gid=125292327957#!/event.php?eid=157677274245909&ref=mf

Us recordem que la tarda del dissabte, dins el programa de les festes reusenques de Misericòrdia, hi ha exhibició castellera i, a la nit, correfoc.


Més informació: http://www.carrutxa.cat/

    Més notícies
   imprimir compartir:   Facebook  google buzz  Twitter   









Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2024 festes.org