NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Dijous, 28 de març de 2024 | Càstor    cerca       subscriu-te   
Notícies: Catalunya



Arriba el Mamut de Viladecans
Informa: Mercè Solé, Coordinadora d’entitats el Mamut de Viladecans
Dilluns, 6 de setembre de 2010 a les 11:02


Viladecans (el Baix Llobregat) - El treball d’una vintena d’entitats de Viladecans durant els darrers dos anys, constituïdes en una coordinadora, juntament amb el suport i finançament de l’Ajuntament, de diverses organitzacions, empreses, negocis i persones a títol particular, arriba demà al seu punt culminant amb la presentació en públic del Mamut de Viladecans. El “bateig” d'aquesta nova figura festiva tindrà lloc després de la lectura del pregó de la Festa Major que enguany va a càrrec de l’alpinista local Juan Carlos Vizcaíno.


El Mamut s’ha de convertir en un nou element aglutinador i cohesionador de la Festa Major i, alhora, de la mateixa ciutat; que a diferència d’altres localitats o municipis veïns com el Prat de Llobregat (gall de raça prat) o Gavà (espàrrecs), encara no gaudeix (almenys de forma massiva) de símbols identificadors i elements singulars que la dotin de personalitat, que la distingeixin i en facin sentir orgullosos als seus convilatans.

Imatge

El rerefons es remunta a unes excavacions a Can Guardiola, a tocar de la carretera de Sant Climent de Llobregat, on el 2008 arqueòlegs de la Universitat de Barcelona varen descobrir importants restes òssies i d’ullals de Mamut. Quelcom que demostra com els primers “habitants” de les terres de Viladecans tenien poc a veure amb els actuals i que l’hàbitat probablement s’assemblava més a una selva que al Baix Llobregat contemporani.

Des de 2008 i aprofitant la voluntat d’una part important de la societat civil de Viladecans de donar un nou impuls a la Festa Major i fer-la més participativa, s’ha estat treballant per posar els ciments de l’empresa que, per fi, es presentarà demà dimarts 7 de setembre en exclusiva mundial a la Plaça de la Vila, a partir de les 20h.

L’any passat ja va haver-hi un primer tast amb el desplegament d’una pancarta amb la imatge del Mamut des de la torre més alta de l’Ajuntament, que es va mantenir hissada durant tots els dies festius. També es varen repartir mocadors entre el públic i desenes de botigues els varen exposar als seus aparadors, impregnant de negre i groc els carrers comercials, és a dir, dels colors corporatius del Mamut que estan en sintonia amb el cromatisme de l’equip de beisbol local. La mateixa iniciativa també es torna a repetir aquest 2010.

I per acabar d’enllestir: la Mamullada

L’arribada del Mamut no acaba aquí, ja que tindrà un segon moment de protagonisme el diumenge 12 de setembre a partir de les 17.30h amb un format d’acte ben diferent: la bèstia, ben dotada d’aigua a la panxa, mullarà a tort i a dret els participants d’una rua que començarà el seu recorregut a la Plaça de la Vila i recorrerà els carrers més cèntrics de la ciutat. En acabar el “correaigua”, una estirada de corda entre dos grups enfrontats, negres i grocs, donarà per acabada l’activitat que vol assentar un precedent i iniciar per a la prosperitat una sana rivalitat entre aquests dos col·lectius, als que s’espera s’hi sumin quants més veïns i veïnes, grans i petits, millor. Bona Festa Major! I visca el Mamut!!


Més informació:

Josep Lligadas, portaveu de la Coordinadora del Mamut de Viladecans: 680 47 87 40
elmamutdeviladecans@gmail.com
Busqueu-nos també al Facebook

Més informació: http://elmamutdeviladecans.blogspot.com

    Més notícies
   imprimir compartir:   Facebook  google buzz  Twitter   









Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2024 festes.org