NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Dissabte, 20 d'abril de 2024 | Oda    cerca       subscriu-te   
Notícies: Catalunya



Neix Viasona, la gran enciclopèdia de la música en català
Informa: Jordi Riba, Catmèdia
Dilluns, 13 de setembre de 2010 a les 12:09


Barcelona (el Barcelonès) - Després de prop d'un any de treball de documentació, el grup Catmèdia posa en marxa el projecte Viasona, la gran enciclopèdia de la música catalana a internet. La proposta, inèdita a la xarxa, té com a objectiu indexar les lletres dels artistes i grups que han produït musicalment en català des de 1961 fins a l'actualitat.


Viasona entra en funcionament amb gairebé 1.500 intèrprets i formacions llistades, prop de 3.000 discos i 23.000 cançons. El portal digital de documentació de la música en català també incorpora la Sonosfera, una anella de 250 blogs referits a la temàtica. La tasca de documentació que s'anirà complementant amb la incorporació dels nous treballs que es vagin editant, permetrà que tota aquesta informació es mantingui accessible de manera gratuïta. El motor de cerca del portal permetrà als usuaris extreure tota mena de dades: des de la producció d'un artista, el catàleg complet d'una discogràfica, els discos i cançons d'un any concret, i fins i tot, descobrir les cançons que parlen d'una ciutat, un mes de l'any, un nom propi concret, entre altres.

Imatge

En aquest sentit Viasona vol esdevenir un canal de promoció a disposició de tots aquells artistes que inicien la seva carrera professional.

El web oferirà un sistema per tal que els usuaris de la pàgina puguin tenir un usuari registrat que els permetrà d'optar a una sèrie de serveis que oferirà Viasona com ara fer llistes de cançons preferides, deixar comentaris i puntuar les pàgines dels grups, àlbums i cançons. S'inclourà un 'top 5' de les cinc cançons i cinc grups més valorats pels internautes. En aquest sentit, Viasona demanarà la col·laboració activa dels usuaris per complementar el catàleg existent.

Es posarà en marxa un servei de fòrums on els usuaris registrats podran interactuar entre ells, així com la possibilitat d'enviar-se missatges privats com una missatgeria interna de manera que es posaran les condicions per crear la comunitat a la xarxa de seguidors de la música en català. Viasona estarà present a Facebook i Twitter.

La intenció dels impulsors de Viasona és ajudar a contribuir a la promoció i divulgació de la música en català, aprofitant l'excel·lent moment artístic que viu la música i combinar-ho amb el potencial de la xarxa catalana.

Viasona està coordinat i dirigit pel periodista Jordi Riba, que en la seva trajectòria laboral ha treballat al Rock&Clàssic del diari Avui, al digital E-notícies, al Grup Enderrock i la revista El Temps.

+informació · Jordi Riba · 93 185 61 30 · jordi.riba@viasona.cat

Més informació: http://www.viasona.cat

    Més notícies
   imprimir compartir:   Facebook  google buzz  Twitter   









Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2024 festes.org