NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Dijous, 28 de març de 2024 | Càstor    cerca       subscriu-te   
Notícies: Catalunya



Ja és accessible la documentació per afrontar la Directiva Europea de Pirotècnia
Informa: teresa, CPCPTC
Dimecres, 22 de setembre de 2010 a les 12:13


Barcelona (el Barcelonès) - A la web de la Generalitat de Catalunya ja es pot trobar la documentació sobre el procés de reconeixement de les festes i sobre la formació dels membres dels grups de foc, dues mesures necessàries a implementar per a poder seguir fent festes amb pirotècnia després de la Directiva Europea.


L’aprovació del Reial Decret 562/2010, de 7 de maig, pel qual s’aprova el Reglament d’articles pirotècnics i cartutxos, va comportar la regulació de l’ús de materials pirotècnics, posant en perill la continuïtat del nostre patrimoni festiu amb foc.

No obstant això, el Reial Decret preveu que les comunitats autònomes puguin reconèixer manifestacions festives com a “manifestacions de caràcter religiós, cultural o tradicional”, a nivell local o autonòmic, les quals es regiran per una Instrucció Tècnica particular (la ITC 18) que modifica els principals aspectes que dificultaven la realització de les manifestacions festives amb pirotècnia tal com les hem conegudes fins ara.

El Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana acaba de posar a la xarxa un seguit de documents sobre el procés de reconeixement de les festes i sobre la formació dels membres dels grups de foc.

Per tal de poder dur a terme aquestes activitats, la ITC exigeix la formació dels membres dels grups i colles de foc, per la qual cosa, el CPCPTC ha establert un període extraordinari per a regularitzar l’acreditació formativa dels membres de les colles de foc de Catalunya, des d’ara fins al mes de novembre del 2011.

La primera activitat corresponent a aquesta actualització, tindrà lloc el proper 2 d’octubre a Barcelona, amb una jornada formativa per a Responsables de Grup de Consumidors Reconeguts com Experts, en la qual es preveu que hi participaran un centenar de membres de colles de foc d’arreu de Catalunya proposats des de les federacions de colles de foc: l’Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya i la Federació de Diables i Dimonis de Catalunya. Més endavant es faran sessions de formació en diverses poblacions.

Font: La Teiera de Salvador Palomar


Més informació: http://cultura.gencat.cat/CPCPTC

    Més notícies
   imprimir compartir:   Facebook  google buzz  Twitter   









Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2024 festes.org