NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Dijous, 28 de març de 2024 | Càstor    cerca       subscriu-te   
Notícies: Catalunya



Fira del Món Geganter 2010
Informa: Amadeu, Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya
Dijous, 23 de setembre de 2010 a les 11:06


Calella (Maresme) - La Fira del Món Geganter, que enguany arriba a la seva quarta edició, se celebrarà a Calella (Maresme) aquest cap de setmana, del 25 i 26 de setembre de 2010, en motiu dels 75 anys de tradició gegantera d’aquesta població.


La Fira del Món Geganter va ser creada el 2007 per l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya amb la intenció de fomentar un espai de trobada i relació entre tot allò que envolta el món geganter. Constructors d’imatgeria, llibreters, modistes, empreses de merxandatge, constructors de remolcs, colles geganteres, luthiers, músics… Tot té cabuda en la Fira.

Enguany un total de 35 expositors faran via cap a Calella per donar a conèixer els productes que realitzen. A més, la Fira del Món Geganter, ofereix un punt de trobada i relació, així com de coneixement d’aquesta tradició tan arrelada al nostre país. Un seguit de conferències i tallers amenitzaran tot el cap de setmana. Enguany, es parlarà de la tradició dels nans i capgrossos, es coneixeran les festes i tradicions geganteres de Sant Llorenç d’Hortons, amb el seu espectacle Terrazel, i la festa dels gegants i cavalllets de Sant Feliu de Pallerols.

Cada any, la Fira convida a una altra contrada amb llarga tradició gegantera. Enguany, els convidats són les Illes Balears. Els Illencs vindran representats per una comitiva de més de 40 persones i amb els gegants de la població de Campos i els gegants de l’Agrupació de Colles Geganteres de les Balears. Balls, músiques, així com una xerrada, seran els actes on participaran per conèixer la tradició gegantera a les illes.

Però la Fira no només són conferències i debats, també hi ha espai per a la participació. Els infants podran gaudir de diversos tallers i un espai de joc amb trencaclosques i tobogans. A més a més, tampoc hi faltaran les cercaviles, una de nocturna el dissabte i una altra el diumenge al migdia, on tots els calellencs i calellenques i la resta de visitants, puguin gaudir dels gegants. També cal destacar l’espectacle “Històries per la Cort”, un muntatge de teatre i música en directe, realitzat amb gegants i capgrossos i dirigit pel Cos de Monitors de l’Agrupació.

No us el podeu perdre!

Per acabar, la Fira té dos actes importants, la designació de la seu de la propera Fira del Món Geganter i els balls protocol•laris de cloenda de la gran festa gegantera que Calella viurà aquest 2010.

LA FIRA EN NÚMEROS:

34 expositors
5 tallers
3 xerrades
Més de 60 gegants
1 espectacle
2 cercaviles
2 mostres de músics i de balls
20 activitats


Més informació: http://www.gegants.cat/activitats/fira-del-mon-geganter/

    Més notícies
   imprimir compartir:   Facebook  google buzz  Twitter   









Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2024 festes.org