NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Dijous, 28 de març de 2024 | Càstor    cerca       subscriu-te   
Notícies: Catalunya



El Calendari dels Pagesos ja és a Internet
Informa: Norbert Tomàs, Publicacions Tomàs
Dimarts, 2 de novembre de 2010 a les 23:03


Barcelona (el Barcelonès) - En motiu de 150è aniversari del primer número, el Calendari dels pagesos, l'almanac més popular i amb més tiratge de Catalunya amb més de 70.000 exemplars venuts, ha fet el salt a Internet.


El Calendari dels Pagesos avui

El Calendari dels Pagesos juntament amb el Calendario del Ermitaño de los Pirineos són avui, a Catalunya, els darrers exponents d'una tradició editorial de calendaris populars que arrencà amb força la segona meitat de segle XIX. El seu paper instructiu, d’una banda, i d'informador d'esdeveniments astronòmics  i de novetats en el camp agrícola, de l’altre, són ara poc més que l'anècdota. Aquest calendari ofereix actualment quelcom difícil de trobar en altres publicacions que gaudeixen de l'atractiu de l'espectacularitat de la imatge a tot color. 

Imatge 
El Calendari dels Pagesos ens ofereix singularitat i serenor. La singularitat de l'austeritat d'una edició senzilla, sense pretensions, i la serenor dels continguts que ens conviden a estones de lectura tranquil.la i reposada, lluny del que estem acostumats en la nostra quotidianitat. El Calendari dels Pagesos és avui el contrapunt necessari a les publicacions contemporànies i a l'estil de vida dels nostres dies. 

Celebracions dels 150 anys

L'any 1861, amb una edició mes humil i popular, apareix el Calendari dels Pagesos, que neix en un dels moments mes àlgids d'aquest tipus de publicacions. Són 150 anys marcant o descrivint el ritme del pas del temps, pronosticant els fets astronòmics més destacables, convidant-nos a visitar fires, mercats i festes majors, observant els temps litúrgics, posant-nos al dia del santoral, alliçonant-nos de com i què hem de plantar o collir en cada moment, fent el judici de l’any i tantes altres coses. Cent cinquanta calendaris marcant l’esdevenidor individual i el col·lectiu.

Imatge

Després de 150 anys la publicació continua ben viva. Amb aparentment poques modificacions, ha arribat a nosaltres superant els paranys amb què s'ha anat trobant, com per exemple, darrerament, l’estressada societat de la informació i del 2.0 on la immediatesa de continguts o la noticia duren ben poc.

Per a commemorar aquesta efemèride els editors del Calendari dels Pagesos han programat diverses accions extraordinàries per aquest any 2011:

1. La seva aparició a Internet, a l'adreça http://www.calendaridelspagesos.cat. Totes aquelles persones o entitats que vulguin poden adherir-se a la pàgina web i d'aquesta manera rebran informació dels actes del 150è aniversari.



2. Una edició especial, extraordinària del Calendari dels Pagesos per al 2011.

3. L'exposició "150 anys mesurant el temps", una exposició que es podrà visitar al Museu Etnològic de Barcelona a partir del 12 de desembre i en d'altres pobles al llarg del 2011.




Contacte:

Publicacions Tomàs, SCP.
Travessera de Dalt, 12, 3r 2a.
08024 Barcelona.
Telèfon: 93 450 74 17


Més informació: http://www.calendaridelspagesos.cat/

    Més notícies
   imprimir compartir:   Facebook  google buzz  Twitter   









Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2024 festes.org