NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Dijous, 28 de març de 2024 | Càstor    cerca       subscriu-te   
Notícies: Catalunya



L’AMAPEI celebra el 10è aniversari com a associació
Informa: pep, AMAPEI
Dilluns, 29 de novembre de 2010 a les 19:57


(Garrotxa) - Enguany a l’AMAPEI, l’Associació de Músics i Animadors/es Professionals d’Espectacles infantils, celebrem el nostre 10è aniversari com a associació. El proper dijous dia 2 de desembre del 2010 ho celebrarem amb tots els amics i amigues que ens vulguin acompanyar al Centre Artesà Tradicionàrius (C.A.T.) a les 20:00.


L’acte constarà d’uns breus parlaments a càrrec de diferents membres de l’AMAPEI, de la visualització un muntatge de fotografies d’aquests darrers 10 anys i d’una cantada  col·lectiva. Aprofitarem l’acte per presentar-vos el CD 10è Aniversari amb un recull de 18 cançons de membres de l’entitat. Ens acomiadarem brindant amb una copa de cava i degustant un bon pa amb tomàquet i embotit.

Per fer una mica d’història us direm que l’ofici d’animador/a que ens uneix, va començar un dia de l’any 1971 en formar-se el grup d’animació per a la mainada “Ara va de bo”, oferint des de Catalunya un model d’espectacle infantil de qualitat únic al món.

L’animació per a la quitxalla es va posar en marxa trencant tots els esquemes dels espectacles infantils coneguts fins aleshores. A poc a poc, va vèncer les prohibicions de la dictadura franquista cap a la llengua i la cultura catalanes, i va progressar malgrat la manca de promotores artístiques d’espectacles que l’impulsessin. 

L’animació infantil es va convertir en un model d’espectacle divertit i, alhora, potenciava tots aquells valors que no formaven part dels llibres de text, com ara la solidaritat, l’estima, la imaginació, la creativitat, el bon gust, i el fet de compartir i no competir... També, en aquells primers anys, va ser un bon complement de l’ensenyament i l’ús de llengua catalana a les escoles, als esplais i als caus, fent possible, al mateix temps, que la mainada tingués fal·lera per la música, i s’engresqués a cantar en alguna coral o a agafar la guitarra als esplais, en uns anys en els que, cal recordar-ho, l’ensenyament musical no era present dins els plans d'estudi de l’escola com ara.

Als anys noranta, van anar sorgint molts més animadors i nous grups arreu de Catalunya. Ara fa 10 anys, una colla d'animadors van decidir unir-se i endegar l'AMAPEI, una associació que ha arribat fins avui dia i que any rere any va creixent més i més. Ja en som molts d’ animadors/es associats i, tot i que cada professional és una realitat, un estil i una manera de pensar diferent, tots els que formem part de l’AMAPEI tenim ben clara una cosa: que la nostra mainada, catalans o nouvinguts, són el futur de Catalunya i que, exercint el nostre ofici de l'animació, tenim un compromís adquirit per donar el millor que puguem oferir-li a una nena i a un nen...

I que per molts anys!!!

Sòcies i Socis de l’AMAPEI



Més informació: http://www.amapei.com/

    Més notícies
   imprimir compartir:   Facebook  google buzz  Twitter   









Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2024 festes.org