NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Divendres, 29 de març de 2024 | Segon    cerca       subscriu-te   
Notícies: Catalunya



El Govern aprova incloure noves festes i elements al Catàleg del patrimoni festiu de Catalunya
Informa: albert, CPCPTC
Dimarts, 30 de novembre de 2010 a les 22:05


Barcelona (el Barcelonès) - El Consell de Govern de la Generalitat de Catalunya, en les reunions celebrades els proppassat 16 i 23 de novembre, va acordar incorporar noves festes al Catàleg del patrimoni festiu de Catalunya.


En la reunió del proppassat dimarts 16 de novembre, el Govern de la Generalitat va aprovar declarar festa patrimonial d’interès nacional la Fia-Faia, de Bagà i Sant Julià de Cerdanyola de la nit de Nadal, de la comarca del Berguedà. En la mateixa reunió, el Govern també va aprovar la declaració com a elements festius patrimonials d’interès nacional les Tres Gràcies de Reus (Baix Camp) i el Cós de Sant Antoni de Vila-seca (Tarragonès).
 
En la reunió del proppassat 23 de novembre, el Govern va aprovar incorporar vuit noves festes al Catàleg. D’aquestes vuit, cinc són reclassificacions i tres són noves incorporacions. En el capítol de reclassificacions hi ha: La Processó de Verges, reclassificada com a festa patrimonial d’interès nacional; Les Festes del Tura d’Olot, reclassificada com a festa patrimonial d’interès nacional; La Festa Major de Sant Feliu de Pallerols, reclassificada com a festa patrimonial d’interès nacional; El Via Crucis Vivent de Sant Hilari Sacalm, reclassificat com a element festiu patrimonial d’interès nacional i El Ball del Sant Crist de Salomó, reclassificat com a element festiu patrimonial d’interès nacional.
 
En l’apartat de noves incorporacions hi trobem El Divendres Sant com a festa tradicional d’interès nacional i El Via Crucis al Calvari com a element festiu patrimonial d’interès nacional, ambdós de la Selva del Camp; Les Festes Quinquennals d’Alcanar, com a festa tradicional d’interès nacional i Les Festes Quinquennals d’Ulldecona, com a festa tradicional d’interès nacional.


Més informació: http://cultura.gencat.cat/cpcptc/

    Més notícies
   imprimir compartir:   Facebook  google buzz  Twitter   









Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2024 festes.org