NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Divendres, 26 d'abril de 2024 | Clet | Dia Internacional contra l'Energia Nuclear    cerca       subscriu-te   
Notícies: Catalunya



Santa Pau recupera el Pessebre Vivent
Informa: Albert, Amics del Pessebre Vivent de Santa Pau
Dimecres, 15 de desembre de 2010 a les 13:27


Santa Pau (la Garrotxa) - Santa Pau recupera el Pessebre Vivent després de 7 anys sense fer-se, amb dues representacions els propers dies 25 i 26 de desembre, Nadal i Sant Esteve, a partir de les 7 de la tarda.


Impulsat per l´Associació d´Amics del Pessebre Vivent, amb el suport de l´Ajuntament de Santa Pau i la participació dels veïns de la vila, aquesta nova edició del Pessebre Vivent es desplegarà pel nucli històric, partint de la Plaça Major -Firal dels Bous- i l’església parroquial de Santa María, amb un recorregut que portarà als assistents al llarg del nucli medieval de la Vila Vella, al voltant del Castell, fins al mirador del Portal del Mar, al llindar de la muralla sud del poble.
Imatge

En l´edició d´enguany el públic assistent podrà gaudir de més d´una vintena d'escenes bíbliques i tradicionals, amb una mida i un volum més reduït que en edicions anteriors, però amb la mateixa voluntat de combinar art i tradició en les escenificacions dels quadres representatius i figures, amb noves propostes d´il.luminació i la idea de sorprendre i fer sentir als assistents l'esperit del Nadal i que es duguin el millor record de totes les festes nadalenques.

Alguns dels quadres que s’escenificaran, representatius dels primers moments del naixement de Crist son, l´Anunciació del Arcàngel Gabriel a Maria que serà Mare del Fill de Deu, l´Empadronament, el mercat i el tradicional portal de Betlem, amb el naixement del Redemptor. Al final de l'esdeveniment tot el públic assistent estarà convidat a gal.letes i garnatxa.

Breu historia del Pessebre

L´any 1980 sorgeix la idea d´escenificar un Pessebre Vivent al recinte medieval de Santa Pau, fruit de la voluntat de l'Associació de Pares d'Alumnes, els alumnes, mestres i amics de l'Escola Joan Maragall. Aquest primer any es va realitzar amb un mínim de recursos, però va ser tot un èxit. La resposta de l´Ajuntament i del poble va estar afirmativa i amb ganes de continuar any darrera any portant a terme aquesta representació tan pròpia de les diades Nadalenques.

Quatre anys després es va crear l´Associació d´Amics del Pessebre Vivent de Santa Pau, que va assumir l´organització i el va fer créixer, tant el en el número de quadres i escenes, es van arribar a fer més de 40, com de participants en l'escenificació del Pessebre.

El Pessebre Vivent de Santa Pau fou un èxit durant 23 anys i va ser la icona de les festes nadalenques de tota la comarca i rodalies.

La vila medieval de Santa Pau es troba situada dintre de la Zona Volcànica de la Garrotxa, aturonada al mig d'un pla a la vora dreta del riu Ser, i els seus orígens es remunten a la construcció del Castell (s.XIII) i la posterior edificació de la Vila Vella al seu redós. Va merèixer la declaració de conjunt històric-artístic a l´any 1971, àmpliament justificada per la plaça porxada, l’església gòtica (s.XVI), raconades evocadores i diverses llindes i finestrals.

Si voleu més informació podeu posar-vos en contacte amb:

Organització
Vicenç López
616 657 529
ins22008@circulo.es

Direcció artística i muntatge
Elvira Curós – Margarita Colldecarrera
616 286 683 - 972680039
ecuros@hotmail.es


Més informació: http://www.santapau.es

    Més notícies
   imprimir compartir:   Facebook  google buzz  Twitter   









Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2024 festes.org