NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Dijous, 25 d'abril de 2024 | Marc    cerca       subscriu-te   
Notícies: Catalunya



5è Aplec del Sol Ixent de Montgó
Informa: jordi, Agrupació Sardanista Avi Xaxu
Dimecres, 29 de desembre de 2010 a les 18:39


l'Escala (l'Alt Empordà) - Enguany, 2010, l’Escala celebra el títol de 50a Ciutat Pubilla de la Sardana i la vila marinera rebrà el nou any 2011 amb allò que agrada més i amb el que xalen més les escalenques i escalencs i els fidels a la rodona, és a dir, ballant sardanes.


Per aquest motiu, i per cinquè any en consecutiu, el dissabte 1 de gener, Diada de Cap d’Any, i després dels successius èxits de les passades edicions, que paulatinament van superant tots els pronòstics de l’organització, es celebrarà el 5è Aplec del Sol Ixent de Montgó, un jove acte sardanista que ja queda consolidat en el calendari sardanista anual escalenc.

Com en les passades edicions, l’esdeveniment tindrà lloc en un marc inigualable del municipi escalenc, el mirador i esplanada situats davant la Torre de Montgó (al capdamunt de Punta Montgó), i s’iniciarà a partir de les 7 del matí, ja que la intenció és veure els primers raigs de sol i donar la benvinguda al nou any; per fer-ho, aquest acte, que consisteix en ballar una part de l'audició de sardanes encara de fosc i, l’altra part, de clar en el punt més oriental i meridional del municipi. L’accés a l’indret serà indicat mitjançant rètols i novament s’habilitaran places d’aparcament degut a la gran demanada i requesta que té l’acte.

Per fer passar la fred, des de l’inici de l’acte s’oferirà, gratuïtament, xocolata desfeta i bescuits a tots els sardanistes i assistents; cal remarcar que en la passada edició es van servir un total de 40 litres de xocolata desfeta. A més, a la mitja part es farà un sorteig i 4 afortunats seran els obsequiats amb 1 lot de Nadal cadascun, amb els qual l’organització vol agrair l’assistència de tots els participants.

Mentre la xocolata desfeta farà més agradable d’uns, la cobla local, La Principal de l’Escala, anirà desgranant un repertori ben, airós, ballador, saltador i adient que, de bell nou, ha estat escollit a consciència per l’ocasió. A més, la cobla escalenca interpretarà, novament com a quarta peça, la sardana Sortida de sol, de Josep Vicens i Juli, l’Avi Xaxu, una composició datada el 1907 i reestrenada el 2007 que, després de la grata sorpresa i descoberta, ha passat a ser la composició emblema d’aquest acte sardanista. Val a dir que la cobla escalenca enregistrarà i presentarà, el proper 2011, un disc compacte de sardanes mai enregistrades i que repassaran l’evolució de l’obra sardanista de Josep Vicens i Juli, del qual enguany s’han complert 140 anys del seu naixement.

Cal remarcar que, en cas que faci mal temps (que esperem que no sigui el cas), l’acte quedaria suspès.


Més informació: http://lescalasardanista.blogspot.com/

    Més notícies
   imprimir compartir:   Facebook  google buzz  Twitter   









Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2024 festes.org