NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Divendres, 29 de març de 2024 | Segon    cerca       subscriu-te   
Notícies: Catalunya



Encendran 260.000 bombetes per la Mare de Déu de la Candela de Valls
Informa: jordi, Fundació Festes Decennals
Dimarts, 25 de gener de 2011 a les 17:19


Valls (l'Alt Camp) - El proper divendres 28 de gener a quarts de vuit del vespre 260.000 bombetes donaran la benvinguda a la Mare de Déu de la Candela de Valls, la imatge davant la qual crema ininterrompudament una flama des del segle XIV.


Les Decennals recuperen les lluminàries pròpies de la celebració de la mà dels mestres artesans de Maglie, al sud d’Itàlia, on la tradició no es va perdre. Els deu homes de Lucio Mariano han bastit durant quinze dies 400 mastelers de fusta sobre els quals han dissenyat arcs, engraellats, galeries i canelobres de grans dimensions que arriben als 21 metres d’alçada i que han connectat amb sis quilòmetres de cable.

L'empresa Mariano Scenografie Light Sculptures, que va ser fundada a finals del segle XIX, ha treballat en les celebracions festives més importants d'Itàlia i d'Europa. Aquesta empresa va assumir les lluminàries d’una de les places més belles del món, la de Sant Marc de Venècia el darrer Cap d’Any, i des del segle XIX també ha mostrat la seva llum a Florència, Roma, Milà, San Remo –Itàlia-, a Montecarlo –Mònaco-, Dortmund –Alemanya-, Osaka –Japó-, Seül –Corea-, Houston –Estats Units-, o a la capital europea de la cultura del 2007, Sibiu –Romania-.

La companyia s'ha inspirat en les descripcions i imatges de les lluminàries festives, que van il·luminar Valls durant les Decennals de 1921 i 1931 per dissenyar les lluminàries que presidiran aquestes festes enguany.  El model escollit té la seva rellevància, ja que si bé les lluminàries de Valls durant les seves Festes Decennals eren notablement reconegudes durant els segles XIX i XX, les d'aquells dos anys van destacar de forma especial. De fet, la vistositat excepcional que va tenir la decoració lluminosa l'any 1931, fruit de la recent inauguració de la Cooperativa Elèctrica, va fer que aquella edició les festes es coneguessin com “Les Decennals de les lluminàries”.

Les lluminàries festives que enguany decoraran la plaça del Blat, el carrer de la Cort i el Pati, s'encendran tots els dies que duren les Decennals a les sis de la tarda, a excepció del dia inaugural, el 28 de gener, que s'encendran a tres quarts de vuit i el dia de la Mare de Déu de la Candela, que s'encendran a tres quarts de sis de la tarda, un quart d'hora abans de l'inici de la processó votiva.


Més informació: http://www.vallsdecennals2011.cat

    Més notícies
   imprimir compartir:   Facebook  google buzz  Twitter   









Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2024 festes.org