NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Dijous, 28 de març de 2024 | Càstor    cerca       subscriu-te   
Notícies: Catalunya



Exposició "La falla: un artefacte tecnològic"
Informa: adef, Associació d’Estudis Fallers (ADEF)
Dimarts, 15 de febrer de 2011 a les 12:19


València (l'Horta) - Comisariada per l’Associació d’Estudis Fallers i amb la col·laboració dels tallers de José Ramón Espuig i de José Latorre i Gabriel Sanz, la Sala d’Exposicions de la UPV acull fins al 12 d’abril una mostra que resumeix “l’allunyament conscient dels supòsits més artesanals de l’univers faller i la seua aproximació als més industrials i/o tecnològics”. S'inaugura aquest pròxim 17 de febrer.


La Universitat Politècnica de València, a través de l’Àrea de Gestió Cultural del Vicerectorat de Cultura, Comunicació i Imatge Institucional, inaugura el dijous 17 de febrer de 2011, a les huit de la vesprada, la mostra La falla: un artefacte tecnològic, que podrà visitar-se a la Sala d’Exposicions de la UPV (edifici del Rectorat, planta baixa), fins al pròxim 12 d’abril.
 
Comissariada per l’Associació d’Estudis Fallers (ADEF) i amb la col·laboració dels tallers fallers de José Ramón Espuig i de José Latorre i Gabriel Sanz, l’exposició dóna continuïtat a la línia de la mostra Falles i art: 40 anys en la frontera, feta en la UPV en 2008. Seguint la mateixa òptica i intenció d’aquell projecte, l’ADEF vol acostar al públic “la utilització de la tecnologia digital” com un dels puntals actuals de la indústria de les Falles.
 
Imatge

En resum, l’exposició planteja “l’allunyament conscient dels supòsits de l’univers faller més artesanals i la seua aproximació als supòsits més industrials i/o tecnològics”, i ho du a terme no com una mostra històrica, sinó a través de la idea-esbós-maqueta, la seua reproductibilitat tècnica, l’alteració d’escales com a sistema de representació i els conceptes de mecanització i automatització que hui en dia utilitza la tecnologia digital.
 
D’esta manera, el visitant podrà contemplar l’evolució de la tècnica de construcció de falles, des de la reproducció de figures en fang i motles d’escaiola fins a l’actual en suro blanc a través de les màquines de tall i els robots, passant per la reproducció a escala i el projector d’opacs que han fet possible la tècnica de la vareta.
 
A més, com a complement a la mostra, Fet d’Encàrrec, amb la col·laboració del taller de Manolo García, construirà i plantarà el mateix 17 de febrer una particular falla vinculada a l’exposició, una Instal·lació General de Localització Urbana (combustible), IGLU©, la primera falla amb ninots creats a partir de la tecnologia de la realitat augmentada. La cremà d’esta falla tindrà lloc a les mateixes instal·lacions de la UPV el dimecres 9 de març. Serà, per tant, la primera cremà de l’any a València.


Més informació: http://www.estudisfallers.org/

    Més notícies
   imprimir compartir:   Facebook  google buzz  Twitter   









Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2024 festes.org