NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Dissabte, 20 d'abril de 2024 | Oda    cerca       subscriu-te   
Notícies: Catalunya



Tornen els Gegants de la Pedrera
Informa: Abel Plana, Coordinadora de Geganters de Barcelona
Dilluns, 30 de maig de 2011 a les 23:03


Barcelona (Barcelonès) - El proper diumenge 5 de juny a les onze del matí, la ciutat presenciarà un fet especial. Tretze anys després de la seva estrena, els gegants i nans de la Pedrera seran protagonistes de la seva reestrena, després de no sortir des de l'any 2004.


El rei Gaudi, la reina Pedrera i en Badalot i en Forjat - els guerrers -, junt amb els dos nans, tornen a la vida pública amb un acte que vol fer partícep a tota la ciutadania, a tots els geganters, i a tots els barcelonins.

Durant tot un any s'ha dut a terme la restauració de les figures al taller del seu creador, en Toni Mujal i Obradors de Cardona. Se'ls ha canviat els vestits, els complements, joies, ceptres, porra, ram,... han estat restaurats, pintats de nou,... s'han reformat completament, preservant-ne la imatge però guanyant en elegància i vistositat, si cap.

La festa serà senzilla però emotiva. En ella, es cediran els gegants per part de la Fundació Caixa Catalunya a la Coordinadora de Geganters de Barcelona, qui els cedeix a la ciutat de Barcelona. A partir d'aquest moment, els gegants seran duts per geganters de totes les colles barcelonines, i participaran a les festes dels diferents barris de l'Eixample i a les Festes de la Mercè. Els acompanyaran la Crespinella i el capgròs Cerdà, ambdós de la nostra Coordinadora, que a partir d'ara entraran a formar part de la Comparsa.

I després de la seva cessió a la Ciutat, tindrà lloc el ball dels gegants de la Pedrera, amb coreografia estrenada especialment per l'ocasió. La música és l'original de l'any 1998 composada per Joan Amargós, però la coreografia ha estat ideada de nou per Abel Plana, Maurici Arias, Miquel Burgès, Nicolás Alonso i Josep Maria Blanes. Aquesta nova coreografia vol representar la dansa dels quatre gegants, en què els guerrers en tot moment fan d'escorta dels seus senyors, mentre els reis ballen amb pas solemne i senyorial.

En acabar la presentació a La Pedrera, els gegants s'acomiadaran de l'edifici on van néixer i es donarà inici a la cercavila que partint del mateix Passeig de Gràcia, arribarà fins al carrer Aragó amb Girona, on participaran al Transeixample de l'Esquerra de l'Eixample, amb la presència de gegants convidats per la colla La Fal·lera Gegantera de la Sagrada Família. Allà faran una petita cercavila, on hi participaran els seus padrins (els gegants del Clot), els de la Vila de Gràcia, la Sagrera, la Sagrada Família, Sant Cugat Sesgarrigues i Sant Quirze del Vallès. Posteriorment, a la Seu del Districte de l'Eixample, els gegants de la Pedrera i la seva comparsa (els nans, la gegantona Crespinella i el capgròs Cerdà) quedaran permanentment exposats, presidint-ne l'entrada.

Enguany els podreu tornar a veure exposats a la Mostra de Gegants al Pati Manning per la Mercè, el 24 de setembre al Matí Gegant i a la Cavalcada de la Mercè, i el 2 d'octubre al barri de l'Esquerra de l'Eixample.

Més informació: http://www.gegantsbcn.cat

    Més notícies
   imprimir compartir:   Facebook  google buzz  Twitter   









Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2024 festes.org