NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Dimarts, 23 d'abril de 2024 | Jordi | Dia Internacional del Llibre i dels Drets d'Autor    cerca       subscriu-te   
Notícies: Catalunya



Els esbarts catalans homenatgen Eduard Ventura
Informa: Quim Rutllant Valls, Esbart Joaquim Ruyra
Dimecres, 20 de juliol de 2011 a les 22:25


Blanes (La Selva) - Eduard Ventura ha sigut una de les persones més influents dels darrers anys a la dansa tradicional a Catalunya. Amb ell, vam ser molts els esbarts que vam entendre una manera diferent de la dansa catalana.


El proper diumenge dia 24 de juliol l’Esbart Joaquim Ruyra de Blanes ha organitzat, conjuntament amb l’ajuntament de la població, un homenatge a Eduard Ventura i Díez. En motiu de la Festa major, i conjuntament amb diversos Esbarts d’arreu del Principat, oferirem un homenatge al qui ha sigut una de les persones més influents dels darrers anys a la dansa tradicional a Catalunya.

Amb ell, vam ser molts els esbarts que vam entendre una manera diferent de la dansa catalana. I el proper dia 24, entre tots, recordarem algunes danses que ens ha deixat. Una de les imatges més espectaculars que es podran veure serà pels volts de les 19.30 al passeig de dintre on l’Esbart Fontcoberta, l’Esbart de Rubí i l’Esbart Joaquim Ruyra oferiran, conjuntament amb els seus 46 dansaires, la Platja del Far, una de les coreografies de Ventura que va estrenar, amb l’Esbart de Rubí, el 2002. A l’espectacle es podran veure coreografies de l’Eduard Ventura que, fins i tot, encara no s’han estrenat, com és una versió de dansa teatre del Quixot, que oferirà el grup “la corranda” de Falset.

El programa d’actes és el següent:

19.00 h - Actuacions de diversos esbarts, amb coreografies de l’Eduard, al Passeig de dintre de Blanes
20:00 h - Actuació de l'Escola de dansa de l'Esbart Joaquim Ruyra, a la Plaça dels dies feiners.
23.15 h - Actuació conjunta a la Plaça dels dies feiners de:
Esbart Dansaire de Rubí
Esbart Fontcoberta de Banyoles
Esbart Manresà de dansaires
Esbart Ciutat Comtal La Corranda, de Falset
Esbart Joaquim Ruyra de Blanes
Marcel Casellas

S’han adherit també a l’acte: l’Agrupament d’Esbarts Dansaires de Catalunya, l’Agrupament d’Esbarts de Girona, l’Esbart Dansaire Marboleny de les Preses, l’Esbart Sant Martí de Barcelona, l’Esbart d’Arenys de Munt i la Companyia D’Arrel Dansa.

Eduard Ventura i Díez Ventura ha estat més de 30 anys vinculat a l’Esbart dansaire de Rubí on hi ha desenvolupat tasques d’ensenyament i de direcció artística. Ventura també ha desenvolupat tècnica acadèmica, dansa clàssica, espanyola i moderna. Hereu de la línia artística d’Albert Sans a qui va substituir a la direcció del grup. Aquesta línia artística és continuadora del gran moment creatiu que va significar l’Esbart Verdaguer fundat a Barcelona els anys 40. “El Verdaguer” era una iniciativa d’artistes i intel·lectuals pioners que van treballar reeixidament per que la dansa fos una forma de comunicació “en català”, creant espectacles escènics de gran ambició amb la tradició com a rerefons.

Ventura, en els darrers anys, s’ha vinculat a molts altres esbarts i grups de dansa d’arreu del Principat com l’Esbart Fontcoberta de Banyoles, l’Esbart Ciutat de Comtal de Barcelona, l’Esbart Sant Vincentí, l’Esbart Dansaire Sant Martí, La Corranda de Falset, així com l’Esbart Joaquim Ruyra de Blanes. A més és autor de coreografies com L’estona de filar, glosa sobre el ball de cascabells, La platja del Far, el Ball de Gitanes de Sant Vicenç, Festa de Nostra senyora, la Maresma, Manel, pas a pas o bé Haikús en temps de guerra, la darrera coreografia estrenada a la Fira Mediterrània, d’espectacles d’arrel tradicional de Manresa.

El darrer projecte de la seva trajectòria va ser la Companyia d’Arrel Dansa, que estrenava el darrer espectacle de ventura el mes de maig, La ventafocs. Just la setmana que ens va deixar (19.03.11), Eduard Ventura hauria pres possessió de Director del Centre Nacional de Dansa Tradicional.

Més informació: Esbart Joaquim Ruyra Quim Rutllant – 669 868 011

Més informació: http://www.esbarts.cat

    Més notícies
   imprimir compartir:   Facebook  google buzz  Twitter   









Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2024 festes.org