NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Divendres, 29 de març de 2024 | Segon    cerca       subscriu-te   
Notícies: Catalunya



Un equip de festes.org acompanyarà als Castellers de Vilafranca a l'Índia
Informa: manel, Associació Rebombori Digital
Diumenge, 31 de juliol de 2011 a les 23:31


Sant Iscle d'Empordà (el Baix Empordà) - Aprofitant l'intercanvi històric entre els Castellers de Vilafranca i els Govindas de Mumbai d'aquest 2011, un equip de festes.org viatjarà a l'Índia per cobrir l'actuació dels verds i per documentar diverses festes populars.


Una representació de 180 Castellers de Vilafranca anirà aquest agost de 2011 a fer castells a l'Índia al costat dels govindes, mot amb què els indis designen als castellers. Actuaran en el marc de la festa del Janmaashtami, únic dia a l'any en el qual s'alcen construccions humanes a l'Índia. L'oportunitat que es presenta aquest any és única, ja que no es sobreposa amb cap de les cabdals diades castelleres que abunden en el mes d'agost.
Els intercanvis ja iniciats fa més de 5 anys entre els Verds i els govindes indis ja van portar a un petit grup de govindes a fer una gira per Catalunya fa uns anys i, fa dos anys, a un altre de Castellers a actuar a Bombai. Aquests intercanvis han estat molt profitosos a nivell de tècnic per part dels govindes, ja que des del viatge a Catalunya han desenvolupat unes millores que els han portat a assolir construccions de 9 pisos i fins i tot a intentar les de 10.

Tota la informació del viatge dels Castellers de Vilafranca a l'Índia és accessible aquí:

http://www.castellersdevilafranca.cat/index.php?option=com_content&view=article&id=385&Itemid=212

Aprofitant l'intercanvi històric entre els Castellers de Vilafranca i els Govindas de Mumbai d'aquest 2011, un equip de festes.org viatjarà a l'Índia per cobrir l'actuació dels verds i per documentar les següents festes:

- 13 agost: Nariyal Purnima, una festa que marca l’inici de la temporada de pesca i la fi de l’època de pluja dels monzons. Aquest dia els pescadors "koli" i llurs famílies elaboren ofrenes de coco (Nariyal) que deixen anar al mar al déu Varuna (déu de la pluja) i a Samudra (déu del Mar) i per això també es coneix com a Festa del Coco.




- 21 i 22 d'agost: Krishna Janmashtami: Es tracta de la celebració del naixement de Krishna, una de les divinitats més conegudes i populars de l’hinduisme, i es celebra a tota l'Índia. A Mumbai es fa el Dahi Handi, que consisteix en aixecar estructures humanes per tal d’arribar a trencar una olla que hi ha a certa alçada. També es fan les Krishna Ras Leela, unes obres de teatre amateur que escenifiquen diversos paratges de la vida d’aquesta divinitat. Durant aquests dies la gent visita els Janamashtmi Jhanki, una espècie de pessebres d'autòmats que també recullen diverses escenes de la vida de Krishna.



- 1-12 de setembre Ganesh Chaturthi: És la festa més important de l'any en els estat del sud de l'Índia, com Maharashtra i Karnataka. Està dedicada a Ganesh, un déu que és invocat com a "alliberador d'obstacles". La seva imatge, amb cap d'elefant, és de llarg la més comuna i popular de l'Índia. La festa consisteix en retre culte a una imatge de terrissa d'aquest déu (petita si es fa en família o molt gran si es fa en comunitat més gran) per, el darrer dia, submergir-la dins l'aigua del mar. Es calcula que se'n submergeixen fins a 150.000.



Més informació:
mailto: manel@festes.org

    Més notícies
   imprimir compartir:   Facebook  google buzz  Twitter   









Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2024 festes.org