NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Divendres, 19 d'abril de 2024 | Gai    cerca       subscriu-te   
Notícies: Catalunya



Elaboren un drac de grans dimensions com a mascota del «pirates i corsaris» de l’Estartit
Informa: manel, Botarga Produccions
Dimecres, 21 de setembre de 2011 a les 21:33


sant iscle d'empordà (el Baix Empordà) - L'artesà cisteller Josep Mercader, de Torroella de Montgrí, està fent aquesta setmana, a la plaça de la Llevantina, de l'Estartit, la figura d'un drac de grans dimensions (10 metres aproximadament), elaborat íntegrament amb fusta i vímet.


Es tracta d'una de les accions programades en el marc de la VII Fira de Pirates i Corsaris a les illes Medes, que se celebra aquest cap de setmana. L'evolució de l'escultura es pot seguir en viu cada dia de 9 a 13 h i de 15 a 19 h.  Un cop feta, la figura participarà en la cercavila de benvinguda als pirates i corsaris que es farà el divendres a les 21 h. Tornarà a sortir diumenge a partir de les 18.45 h amb motiu de la rua de comiat dels pirates, que acabarà a la Platgeta, on el drac es deixarà anar al mar.

Imatge

Se sap que antigament els pirates acostumaven a tenir mascotes, per la qual cosa s’ha volgut simbolitzar aquest element en un drac, que tindrà com a principal característica el fet que ha estat inspirat en el perfil de les illes medes: el Carall Bernat sembla la banya, el cap és la Meda petita, la Meda gran n'és el llom, i la cua els Tascons.

Viatge al passat

L’Estartit reviurà aquest cap de setmana l’època en la qual els pirates actuaven per aquests rodals de la Costa Brava. La fira segueix l’estructura d’altres edicions i continua reforçant l’ambientació dels diferents àmbits on es desenvolupa. D’altra banda es reforça el seu caràcter familiar amb una gran quantitat de propostes lúdiques i culturals. perquè grans i petits passin un bon cap de setmana temàtic. Durant dos dies el centre comercial es traslladarà al temps dels pirates on les Illes Medes n’eren un magnífic centre d’operacions. Es faran tallers temàtics per a totes les edats, cercaviles, animacions, actuacions de carrers, talles, mercat artesà, visites guiades, entre d’altres activitats.

Exposició Els terrors del mar

També cal destacar l’exposició Els terrors del mar, que es pot visitar fins el 7 d’octubre a la sala d’exposicions del Consell Municipal de l’Estartit. El mar és, per ell mateix, un món desconegut, un medi tan acollidor com inhòspit, que tan pot tenir una bellesa tan serena com terrible. És el rebost inestable on la gent de costa van a proveir-se fins que, capriciosament, esdevé traidor, impedint que els pescadors tornin a casa.  A l'exposició d'aquest es vol mostrar aquesta bellesa en el seu vessant més misteriós, desconegut, però totalment atractiu. S’hi poden veure els monstres inventats per la imaginació dels mariners que són representacions de les pors que aquesta meravella de la natura els provoca; i es poden conèixeres llegendes que explicaven fruit de la realitat viscuda o de la ficció creada en els molts moments de solitud en alta mar; sentirem les històries de les incursions pirates que al crit de “moros a la costa” terroritzaven les nostres costes i als seus habitants; cercarem tresors perduts, vaixells fantasmes i illes desconegudes.


Més informació: http://www.torroella-estartit.cat

    Més notícies
   imprimir compartir:   Facebook  google buzz  Twitter   









Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2024 festes.org