NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Dijous, 25 d'abril de 2024 | Marc    cerca       subscriu-te   
Notícies: Catalunya



La Festa de la Ratafia de Santa Coloma de Farners celebra 30 anys
Informa: laselvacomunica, La Selva Comunicació
Dimecres, 9 de novembre de 2011 a les 12:49


Santa Coloma de Farners () - La Festa de la ratafia de Santa Coloma de Farners compleix 30 anys i ho vol celebrar fent un repàs als seus inicis però també mirant amb optimisme el futur d’aquesta festa que s’ha convertit en un referent en el panorama cultural català


La Festa de la Ratafia està organitzada per l’Ajuntament de Santa Coloma de Farners i la Confraria de la Ratafia tot i que els inicis de la festa, fa 30 anys, van ser una iniciativa del grup El Jovent del Poble, una entitat que va desaparèixer ja fa uns anys.

Amb la Festa de la Ratafia posar en valor aquesta beguda elaborada amb herbes remeieres i fa que la capital de la Selva s’hagi convertit en la capital mundial de la ratafia. L’excel·lència d’aquesta festa la trobem en molts fets que queden concentrats en un: la màgia de la ratafia. El procés per elaborar la beguda comença pels volts del solstici d’estiu i, segons expliquen els bons ratafiaires, les millors herbes per elaborar aquest beuratge s’han de collir la nit de Sant Joan. La ratafia haurà d’estar 40 dies a sol i serena per tal d’aconseguir una bona maceració i uns resultats excel•lents sempre que s’hagi tingut una especial cura a l’hora de mesurar bé les herbes que s’han utilitzat no fent sobresortir més unes que altres.

La plaça Farners és el centre neuràlgic de la festa que ofereix un especial encant el dissabte quan comença la nit i s’omple de llums, colors i visitants. Enguany, però, la plaça del Firal tindrà també protagonisme en la festa ja que acollirà parades artesanes i activitats i s’ha creat, a les mesures de la plaça Farners, l’espai Ratafiàrium, que també és una de les novetats d’aquesta trentena edició.



Si durant les darreres edicions de la festa s’havia convidat a diferents territoris com el País Basc, Galícia o les illes Balears a mostrar-nos diferents elements del seu patrimoni cultural, enguany la cultura catalana serà l’autèntica protagonista durant tota la setmana de la Festa amb 30 activitats catalanes per celebrar els 30 anys! Si la ratafia s’ha convertit en tot un referent de la cultura catalana, el trentè aniversari vol ser també un homenatge a moltes altres tradicions del nostre país que, d’una forma o altra, han ajudat a forjar un patrimoni cultural del qual tots els catalans ens sentim orgullosos.

Amb motiu del 30è aniversari, des de la Confraria de la Ratafia, s’ha volgut localitzar a la que ja s’anomena la Generació Ratafiaire, nois i noies de la ciutat que van néixer l’any 1981 i que, per tant, han crescut amb la festa.

Enguany també s’ha volgut implicar als centres educatius en la Festa de manera que durant aquesta setmana es fan activitats a les escoles al voltant de les herbes i la ratafia.

Els temes gastronòmics que trobem per la festa són molts i variats ja que van des de cassoles de productes cuinats amb ratafia o amb les herbes que conté la ratafia, la ja popular coca de la ratafia, la infusió de ratafia, el refresc de ratafia o la cervesa amb ratafia. Per primera vegada, en aquesta festa, es podrà participar en tallers en les que s’ensenyarà l’elaboració de la ratafia.

Aquest any, es podrà participar en les visites guiades que ha posat en marxa aquests dies la regidoria de turisme i promoció de la ciutat. Són visites guiades que estan adreçades a colomencs i visitants per tal de donar a conèixer diversos aspectes de la història i la riquesa arquitectònica, cultural i natural. Es fan els dissabtes a les 11:00 h i les 17:00 h i els diumenges a les 11:00 h. i comencen davant de l’oficina municipal de turisme.

Font: La Selva Comunica (http://www.laselvacomunica.ca)

Més informació: http://www.ratafia.cat

    Més notícies
   imprimir compartir:   Facebook  google buzz  Twitter   









Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2024 festes.org