NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Dimecres, 24 d'abril de 2024 | Pere Ermengol    cerca       subscriu-te   
Notícies: Catalunya



Inauguració de l’exposició fotogràfica “Castells i castellers. Patrimoni Immaterial de la Humanitat”
Informa: Lola Escudero, Lunwerg - geoPlaneta
Dilluns, 14 de novembre de 2011 a les 11:36


Barcelona (el Barcelonès) - Dimecres vinent, 16 de novembre, es presentarà, en roda de premsa, el llibre “Castells i Castellers. Una voluntat col·lectiva” d’Editores Lunwerg, poc abans de la inauguració de l’exposició fotogràfica “Castells i castellers. Patrimoni Immaterial de la Humanitat”.


Presentaran el llibre el director general d’Editores Lunwerg, Javier Zaldúa; la presidenta de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, Anna Guasch; un dels autors del llibre, Joan Beumala, i un dels fotògrafs, Rafael López Monné.

Castells i Castellers. Una voluntat col·lectiva” és un complert repàs a la història dels castells des dels orígens fins a l’actualitat. El llibre s’endinsa en diferents aspectes com les tècniques de càrrega i descàrrega, la geografia castellera, la música dels castells, les fites més importants aconseguides al llarg de la història castellera, com també una mirada als reptes de futur. S’acompanya d'un reportatge fotogràfic a través del qual es pot viure la màgia i la intensitat d’una diada castellera.



Una vegada presentat el llibre s'inaugurarà l'exposició fotogràfica “Castells i castellers. Patrimoni Immaterial de la Humanitat”. A través de fotografies i textos ens endinsem en la intensitat i l’espectacularitat dels castells, una combinació única de força, equilibri i bellesa plàstica que captiva els espectadors de tot el món. Imatges i textos que també fan referència a la història, la tècnica castellera i els valors associats a aquestes construccions humanes en un món individualista: força, equilibri, seny, valor, constància,  confiança en els altres, cultura de l’esforç, feina en equip... Les fotos són de José Carlos León Ercilla, Rafael López-Monné i Lucas Valecillos Molero.

Tant la presentació del llibre com l’exposició, que s’exhibirà al Jardí del Palau Robert a partir del 17 de novembre, coincideix amb el primer aniversari de la inscripció dels castells a la Llista Representativa del Patrimoni Cultural de la Humanitat.


Més informació: http://www.gencat.cat/probert/

    Més notícies
   imprimir compartir:   Facebook  google buzz  Twitter   









Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2024 festes.org