NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Dimecres, 24 d'abril de 2024 | Pere Ermengol    cerca       subscriu-te   
Notícies: Catalunya



Festa dels geganters. Cloenda 20 anys de l'Agrupació
Informa: A.C.G.C., Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya
Dilluns, 3 d'octubre de 2005 a les 16:29


Vilassar de Dalt (El Maresme) - Vinguts del nord, vinguts del sud, .. ens aplegarem a Vilassar de Dalt (El Maresme) tots els geganters per celebrar aquesta cloenda dels 20 anys de l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya.


La festa arriba al punt final, després de la diversitat d’actes portats a terme per arreu de Catalunya: L’acte inaugural a la Casa del Mar el mateix dia en que es commemoraven els 20 anys, el 8 de setembre de 2004; El recorregut d’En Treball i Na Cultura i els Capgrossos per les 20 poblacions que han estat Ciutat Gegantera i les tres com a Trobades Nacionals; L’acte de reconeixament a les juntes, comissions i col•laboradors celebrat al Palau Robert amb la presència de l’Hble. Consellera de Cultura; L’Exposició itinerant “20 anys d’Agrupació” que haurà recorregut per arreu de la geografia; Les xerrades de música i balls; El col•leccionable “Els Gegants de Catalunya”, el Cd “Viu la Festa”, el Recull de partitures, ...

Ara arriba el moment de posar l’esclat final amb la festa que em preparat per que durant tot un dia ens apleguem al voltant de tot un seguit d’activitats de lleure, fira del món geganter, exposicions, trobada de Ciutat Geganteres i Trobades Nacionals, estrena dels nous vestits d’En Treball i Na Cultura, dinar de germanor, ball folk, ...

En fi, un dia per gaudir plegats tots els geganters, com a reconeixament al treball d’aquests 20 anys d’història.

Us esperem a tots !!!

Programa d'actes

DIVENDRES 7 D’OCTUBRE


A les 8 del vespre, al Museu Municipal de Vilassar, PRESENTACIÓ DE LES REPRODUCCIONS DELS GEGANTS VELLS DE VILASSAR DE DALT, dins el col•leccionable “Els Gegants de Catalunya”.

INAUGURACIÓ DE L’EXPOSICIÓ DELS “20 ANYS D’ACGC”

DISSABTE 8 D’OCTUBRE

Activitats paral•leles, obertes a totes les colles que vulguin passar el cap de setmana a Vilassar de Dalt. “Correllengua 2005” A partir de 2/4 de 7 de la tarda, Cercavila amb les colles locals: Tabalers, Diables, Geganters i Grallers. Acompanyaran la flama del Correllengua des del Parc de Can Rafart fins a la Plaça de la Vila. Xerrada “Catalunya vista amb altres ull”. Sopar polular Espectacle de foc, amb els Diables “Anònims” de Vilassar de Dalt. Concert Jove

DIUMENGE 9 D’OCTUBRE

A partir de les 10 del matí i durant tot el matí: al Parc de Can Rafart, FIRA DEL MÓN GEGANTER. amb la participació de les diferents Coordinadores, constructors, luthiers ...

TALLERS GEGANTS per la mainada. amb els tobogans, trencaclosques, gegantons, globus, ... amenitzat per l’Esplai de Vilassar de Dalt. Grup d’animació infantil.

PLANTADA DE GEGANTS I CAPGROSSOS DE LES POBLACIONS QUE HAN ESTAT “CIUTAT GEGANTERA” i/o “TROBADA NACIONAL DE CAPGROSSOS” . “En Treball i Na Cultura”. Gegants de l’Agrupació . “Primavera i Estiu”. Capgrossos de l’Agrupació “Ciutats Geganteres” . Sallent – 1985. “I Ciutat Gegantera de Catalunya” . Tona – 1986. “II Ciutat Gegantera de Catalunya” . Vilassar de Dalt – 1987. “III Ciutat Gegantera de Catalunya” . Molins de Rei – 1988. “IV Ciutat Gegantera de Catalunya” . Sant Celoni – 1989. “V Ciutat Gegantera de Catalunya” . Manresa – 1990. “VI Ciutat Gegantera de Catalunya” . Sant Julià de Lòria – 1991. “VII Ciutat Gegantera de Catalunya” . Matadepera – 1992. “VIII Ciutat Gegantera de Catalunya” . Reus – 1993. “IX Ciutat Gegantera de Catalunya” . Palamós – 1994. “X Ciutat Gegantera de Catalunya” . Lleida – 1995. “XI Ciutat Gegantera de Catalunya” . Esplugues de Llobregat – 1997. “XII Ciutat Gegantera de Catalunya” . Móra d’Ebre – 1998. “XIII Ciutat Gegantera de Catalunya” . Vic – 1999. “XIV Ciutat Gegantera de Catalunya” . Barberà del Vallès – 2000. “XV Ciutat Gegantera de Catalunya” . Sant Feliu de Llobregat – 2001. “XVI Ciutat Gegantera de Catalunya” . Sant Carles de la Ràpita – 2002. “XVII Ciutat Gegantera de Catalunya” . Mollet del Vallès – 2003. “XVIII Ciutat Gegantera de Catalunya” . El Prat de Llobregat – 2004. “XIX Ciutat Gegantera de Catalunya” . Capellades – 2005. “XX Ciutat Gegantera de Catalunya” “Trobades Nacionals de Capgrossos” . Capellades – 2000. “I Trobada Nacional de Capgrossos de Catalunya” . Argentona – 2002. “II Trobada Nacional de Capgrossos de Catalunya” . Esplugues – 2004. “III Trobada Nacional de Capgrossos de Catalunya”

Per diferents espais de la població, EXPOSICIONS DIVERSES. -“20 anys d’Agrupació” - “Plafons de Gegants”

A 2/4 de 12 del matí: pels carrers i places de la Vila, CERCAVILA fins a la Plaça de la Vila, on tindrà lloc la rebuda d’En Treball i Na Cultura amb els nous vestits.

A la Sala d’Actes de l’Ajuntament de Vilassar de Dalt, ACTE INSTITUCIONAL DE CLOENDA.
A les 12 del migdia, a la Plaça de la Vila, ESTRENA DELS NOUS VESTITS D’EN TREBALL I NA CULTURA. Arribaran a la Plaça portats pels Geganters de Vilassar de Dalt, com a homenatge a la primera colla que els va estrenar l’1 de maig de 1988. “Ball de l’Aniversari” a càrrec dels Geganters de Capellades, actual “Ciutat Gegantera de Catalunya 2005”.

A continuació, pels carrers i places de la Vila, GRAN CERCAVILA DE GEGANTS I CAPGROSSOS amb totes les colles que han estat “Ciutat Gegantera de Catalunya” i/o “Trobada Nacional de Capgrossos”. “En Treball i Na Cultura”, i els Capgrossos “Primavera i Estiu” seran portats per una “colla d’honor”, integrada per geganters de les diferents colles que durant aquests 20 anys han estat els encarregats de passejar-los i els monitors de ball de l’Agrupació.

A la 1 del migdia, al Parc de Can Rafart, ARRIBADA DE LA CERCAVILA . Construcció d’un gran trencaclosques gegant, amb les peces que aportaran les colles, i que posarà el punt final a la celebració dels 20 anys de l’Agrupació.

 “Ball Nou”, a càrrec de totes les colles que han estat “Ciutat Gegantera” . Parlaments. . Lliurament d’obsequis a “En Treball i Na Cultura”, per part de totes les colles d’arreu del País que vulguin sumar-s’hi.

Esclat pirotècnic de cloenda.

A les 3 de la tarda, al Pabelló Poliesportiu, GRAN DINAR GEGANTER. BALL FOLCK de fi de festa amb el Grup RAUXA!!!

Més informació: http://www.gegants.org

    Més notícies
   imprimir compartir:   Facebook  google buzz  Twitter   









Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2024 festes.org