NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Dijous, 28 de març de 2024 | Càstor    cerca       subscriu-te   
Notícies: Catalunya



1.600 escolars reusencs viuran en directe l’espectacle per serrar les cames de la Vella Quaresma
Informa: pilar, Ajuntament de Reus
Dilluns, 20 de febrer de 2012 a les 19:30


Reus (el Baix Camp) - Un total de 1.587 xiquets i xiquetes provinents de 22 grups escolars entre llars d'infants i centres d'educació infantil de Reus participaran, cada divendres, a partir del 24 de febrer, en l'activitat de la Vella Quaresma, organitzada per l'IMAC de la regidoria de Cultura i Joventut i la regidora de l’àrea d’Ensenyament i Política Lingüística. L’espectacle es du a terme, com cada any, a les Peixateries Velles.


Aquesta és la vuitena edició del programa que, mitjançant una proposta didàctica i divertida, vol fer conèixer als escolars el període de la Quaresma dins el calendari festiu. La festa es treballa amb l'edició d'un mòbil retallable de la Vella Quaresma per als escolars, per tal que cada setmana els nens i nenes li puguin treure una cama mentre compten els dies que falten per Setmana Santa.

Cada any s'edita una imatge diferent de la Vella, que es poden col·leccionar. La Vella Quaresma d'aquest any la il·lustra Maria Corte.

Imatge

En moltes cases en què hi havia canalla era costum penjar una Vella Quaresma de paper o cartró retallat; aquesta es representava amb una vella llargaruda de set peus, antipàtica, esquerpa, amb un bacallà en una mà i a l'altra un cistell ple de verdures, a la qual li anaven tallant un peu cada diumenge de Quaresma fins arribar a Pasqua.

La Vella Quaresma, a part d'un costum força divertit, era una mena de calendari d'anar per casa; amb el joc, la canalla s'adonava de com passava el temps i sabia quants dies faltaven per a la Pasqua i l'arribada de la primavera.

La mateixa imatge, en format gegant, es penja el Dimecres de Cendra a la plaça de les Peixateries Velles on, cada divendres, s'hi convida els escolars i dos personatges coneguts de la ciutat a un espectacle d'animació.

El primer dia hi assistiran prop de 300 escolars. La cita és a les 10:00 del matí cada divendres, excepte el darrer dia, el 4 d’abril, que serà a les 12:00 del migdia, ja que és ja dins de la Setmana Santa.

Aquest divendres serraran la cama la il·lustradora d’enguany, Maria Corte, i els regidors de les dues àrees impulsores de la iniciativa, Joaquim Sorio i M. Dolors Sardà. Aquests dies passaran per la plaça de les Peixateries Velles a serrar les cames de la Vella Quaresma, l'alcalde de la ciutat, i diversos personatges populars com actors, presentadors, diferents components del seguici festiu Reus o la castanyera, entre d'altres.


Més informació: http://www.reus.cat/noticia/1600-escolars-viuran-en-directe-l%E2%80%99espectacle-serrar-les-cames-de

    Més notícies
   imprimir compartir:   Facebook  google buzz  Twitter   









Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2024 festes.org