NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Divendres, 19 d'abril de 2024 | Gai    cerca       subscriu-te   
Notícies: País Valencià



Més de 650 autors i 2.400 pàgines de cultura i història de les Falles, en un clic
Informa: faller, Associació d'Estudis Fallers
Dilluns, 27 de febrer de 2012 a les 12:16


València (l'Horta) - Amb motiu del centenari de la revista Pensat i Fet, veu la llum una edició facsímil d’esta publicació, que va saber combinar magistralment la cultura, l’humor, la sàtira i les falles fins a aconseguir un producte de qualitat que va connectar amb el gran públic.


En un DVD es recull la col·lecció completa de Pensat i Fet, publicada entre els anys 1912 i 1972. La digitalització dels exemplars originals, feta per Faximil Edicions Digitals, ha restaurat els colors originals de l’anuari faller i permet també fer una recerca per paraules en les més de 2.400 pàgines publicades durant la vida de la revista. L’edició facsímil es completa amb un estudi previ, a càrrec de l’Associació d’Estudis Fallers, i un complet índex d’autors que permet consultar totes les col·laboracions literàries i gràfiques dels més de 650 autors que participaren en la revista.

L’edició facsímil es presentarà el dijous 1 de març, a les 20 hores, al Col·legi Major Rector Peset de València. En l’acte, el poeta Salvador Bolufer i la periodista Reis Juan llegiran una selecció de poemes publicats en la revista.

Imatge

La gran aportació de la revista Pensat i Fet, des de la seua aparició en 1912, va ser posar la cultura al servici de les Falles. Al llarg dels seus 60 anys d’existència, va involucrar en les seues pàgines un planter de destacats representants de les lletres valencianes de totes les generacions i grups literaris (Carles Salvador, Xavier Casp, Nicolau Primitiu, Jaume Bru i Vidal, Enric Soler i Godes, Joan Fuster, Maximilià Thous, Francesc Almela i Vives, Martí Domínguez, Beatriu Civera o Carmelina Sánchez Cutillas, entre d’altres) perquè parlaren de les Falles, amb una clara pluralitat ideològica i de continguts.

L’aposta decidida de Pensat i Fet per la il·lustració i la tipografia més avançades per a la seua època es traduïx en la participació en la revista dels creadors plàstics més destacats de cada moment (Josep Segrelles, Manuel Sigüenza, Josep Benliure, Ignasi Pinazo, Lluís Dubon, Josep Renau, Pedro de Valencia, Josep Mateu, Marià Benlliure, Artur Ballester, Francisco Lozano...).

Però, a més, des dels seus inicis, Pensat i Fet va contribuir d’una manera decisiva a involucrar el món intel·lectual valencià i del valencianisme en l’exaltació, difusió i promoció de les Falles. Progressivament, la revista va anar adquirint un prestigi derivat de la defensa de la dignitat del valencià i d’un tractament integral de la festa fallera. Esta doble orientació, alhora culta i popular, es mantingué al llarg de tota la trajectòria de la publicació, sent respectada per tots els sectors de la societat fallera i valenciana.


Més informació: http://www.estudisfallers.org

    Més notícies
   imprimir compartir:   Facebook  google buzz  Twitter   









Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2024 festes.org