NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Dijous, 25 d'abril de 2024 | Marc    cerca       subscriu-te   
Notícies: Catalunya



La Festa de Corpus de La Garriga incorpora els diables
Informa: Susanna, Corpus La Garriga
Dimecres, 30 de maig de 2012 a les 9:58


La Garriga (el Vallès Oriental) - Un total de 28 catifes guarniran els carrers de la Garriga el proper diumenge 10 de juny en la festa més popular i artística del poble: el Corpus. La principal novetat d'enguany és la actuació del Front Diabòlic de la Garriga a la plaça de l’Església el dijous de Corpus, que suposa la reintroducció d'aquest element a la festa.


Un total de 28 catifes guarniran els carrers de la Garriga el proper diumenge 10 de juny en la festa més popular i artística del poble: el Corpus. Enguany, se sumen a la confecció de catifes la Llar d'infants municipal les Caliues i la secció local de l'Assemblea Nacional de Catalunya. La Societat Coral l'Aliança repeteix després de fer-ne una pel seu centenari. Així mateix, tornen a participar-hi els membres de l'associació AFFOC de Cardedeu com a convidats i l’Associació Cultural Asilah-la Garriga.


 
Seran més catifes, però no més metres de flors, ja que les noves s'encabiran en els espais habituals, facilitant també que carrers que tenen més dificultats per omplir el seu espai rebin ajuda. En total, seran uns 1.800 metres lineals de flors. Una altra de les novetats de la festa d’aquest any serà l'obertura dels comerços, que han triat aquest dia festiu per poder obrir i participar així del dia amb més visites de tot l'any.

Setmana d'activitats

Els actes de la Festa de Corpus començaran oficialment aquest cap de setmana. Dissabte 2 de juny s'inaugurarà a la Sala Municipal d'Exposicions Andreu Dameson i Aspa l'exposició de cartells participants al concurs, la mostra dels projectes de les escoles i les fotografies guanyadores i una selecció del Foto Corpus 2011.

Diumenge 3 de juny es farà la trobada de Gegants de la Garriga i es projectarà el reportatge sobre la festa que va fer VOTV i s’homenatjarà la ninotaire Pilarín Bayés i l’escriptora i exalcaldessa Núria Albó, autores del llibret “Petita història de la Festa de Corpus de la Garriga” (Ed. Mediterrània).

Durant tota la setmana hi ha previst fer diverses activitats, com ara una conferència de Xavier Orriols, músic, constructor d'instruments i investigador de la música i la cultura popular. Aquesta activitat s’inclou en la programació de l’Aula de la Universitat a l’Abast de la Fundació Universitària Martí l’Humà.

Com a novetat, enguany el dijous de Corpus, després de la missa, actuarà el Front Diabòlic de la Garriga a la plaça de l’Església. Els acompanyaran, fins que es faci fosc, els Gegants, que faran una plantada, i els Bastoners. El divendres 8 s'ha previst un concert del cor Americantus i dissabte es faran les enramades i el veredicte del concurs de cartells.

El diumenge de Corpus, a més de la confecció de les 28 catifes, hi haurà dos altars de flors, la font de l'Ou com balla de l’Escola Puiggraciós, el mural del barri de Dalt, una trobada de puntaires, sardanes, cants de la Societat Coral l'Aliança,  el lliurament del premi del concurs de cartells i la possibilitat de fer visites guiades al municipi. La processó pels carrers encatifats, amb la benedicció final a la plaça, i la guerra de clavells clourà la festa.

S'ajorna la declaració de la festa

La Generalitat de Catalunya ha aturat el procés de declaració de festa tradicional d'interès nacional per al Corpus de la Garriga. Així ho van fer saber al regidor de Cultura, Albert Benzekry, i a la presidenta de l'Associació Cultural Corpus la Garriga, Maria Teresa Viñallonga, en una reunió mantinguda al Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana el 19 de març passat. El motiu és que han aturat totes les sol·licituds de declaració perquè prioritzen la realització del Catàleg del Patrimoni Festiu de Catalunya, amb 15.000 manifestacions festives. No obstant, asseguren treballar en la inclusió de la festa en el catàleg i que properament sigui declarada.


Catifes

Joves de la Parròquia
Llar d’infants municipal les Caliues
Coral Ariadna
Geganters de la Garriga
Esplai la Guineu
Escola els Pinetons
AFOCC
SEK-Catalunya
Asil-Hospital
Agrupament Escolta mossèn Jaume Oliveras
Escola Giroi
Apafacc (Autisme la Garriga)
Associació Cultural Asilah la Garriga
Carrer San Francesc ( Dofins, escola de català i el mateix carrer Sant Francesc
Carrer dels Banys III
Escola Iscat
Carrer Banys II
Carrer Bany I
Escola Puiggraciós
IES Vil·la Romana
Escola San Lluís
Escola Tagamanent
Societat Coral l’Aliança
Assemblea Nacional de Catalunya
Carrer de Cardedeu
Carrer San Ramon
Carrer Calàbria
Carrer Centre



Més informació: http://corpuslagarriga.jimdo.com

    Més notícies
   imprimir compartir:   Facebook  google buzz  Twitter   









Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2024 festes.org