NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Dimarts, 23 d'abril de 2024 | Jordi | Dia Internacional del Llibre i dels Drets d'Autor    cerca       subscriu-te   
Notícies: Catalunya



DAD.EXE: una reflexió escènica sobre la identitat i el país
Informa: Quim, Amunt Produccions
Dilluns, 11 de juny de 2012 a les 0:45


Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà) - Quatre coreògrafs catalans s’inspiren en la identitat, la independència i les relacions entre Catalunya i Espanya per fer les seves creacions. DAD.EXE -Dret a Decidir, executable- s’estrenarà en el 50è Festival de la Porta Ferrada el proper 30 de juny. Es tracta d’una proposta innovadora que pretén renovar discursos i llenguatges de la dansa escènica d’arrel per acostar-la al públic del segle XXI.


Des de diferents llenguatges, de l’arrel fins al contemporani, els coreògrafs Cesc Gelabert, Joan Serra, Montse Colomé i David Martínez utilitzen i evolucionen els quatre “pals” de dansa tradicional catalana: Contrapàs, Ball Pla, Rumba i Jota.

DAD.EXE és un espectacle multidisciplinar que combina dansa, música i poesia visual, convidant a la reflexió del públic sobre el país i la identitat col·lectiva. La música, en directe i part importantíssima, serveix de fil conductor convertint alguns moments de l’espectacle en un concert on els intèrprets juguen amb elements del jaç i la improvització. Amb una relectura de la sonoritat de la cobla per part de Marcel Casellas i la Cobla Catalana dels Sons Essencials, es barregen ritmes i melodies de la tradició mediterrània. També col·labora en aquest espectacle el cantant Carles Belda. El guió està ple de referències a grans noms de la literatura catalana (Salvador Espriu, Pere Quart, Joan Maragall, Jordi Sarsanedes, Joan Margarit o Miquel Martí i Pol, entre d’altres) i a moments històrics viscuts com la Transició o la Manifestació del 10 de juliol del 2010. Es tracta d’una aposta de l’Esbart Dansaire Joaquim Ruyra de Blanes i la Cobla Catalana dels Sons Essencials per encàrrec de l’Agrupació d’Aplecs Sardanistes de les Comarques Gironines. L’espectacle s’emmarca en el XIX Concert de Música per a Cobla.

Més informació: http://www.amuntproduccions.cat

    Més notícies
   imprimir compartir:   Facebook  google buzz  Twitter   









Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2024 festes.org