NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Dimarts, 16 d'abril de 2024 | Engràcia    cerca       subscriu-te   
Notícies: Catalunya



Solsona estrena el Quarto dels Gegants
Informa: premsa, Ajuntament de Solsona
Dilluns, 4 de juny de 2012 a les 23:48


Solsona (el Solsonès) - Solsona ha estrenat un espai que li permet per primer cop divulgar alguns elements de la seva festa patrimonial d’interès nacional.


El número 37 del carrer de Sant Llorenç de Solsona ja torna a lluir i es converteix en un nou pol turístic de la ciutat. La imatgeria del Corpus i la Festa Major ha reestrenat aquest cap de setmana passat l’anomenat Quarto dels Gegants, datat del 1710, després de les obres de condicionament i museïtzació. Per primera vegada, la ciutat es dota d’un espai que li permet divulgar la seva festa patrimonial d’interès nacional qualsevol dia de l’any. 
 
“El nucli antic s’enriqueix a partir d’avui amb un reclam turístic i un pol d’atracció de la ciutadania cap al centre. Per això es va incloure aquest projecte al Pla de barris”, va dir l’alcalde en el seu parlament, que va posar en relleu la bona entesa entre l’Ajuntament, la Confraria de la Mare de Déu del Claustre i l’Agrupació de Geganters, per fer-ho possible. “Tots, amants de la Festa Major i del Corpus, i també del Carnaval, ens n’hem d’alegrar moltíssim, igual com ho celebrarem quan tinguem també la fórmula per exposar els cosins esbojarrats”, va expressar Rodríguez.
 
La política turística de l’Ajuntament, tal com es recull en el Pla director turístic, va en la línia de potenciar la visualització de la manifestació gegantera de totes les festes.  El condicionament d’un equipament que permetés conservar i alhora exposar la manifestació gegantera feia uns vint anys que estava damunt la taula. Ara s'ha fet realitat i s’ha consolidat gràcies a “l’aportació col•lectiva de molts ciutadans”, a banda de les institucions i entitats. Un dels principals al·licients del Quarto són les peces històriques que Manel Casserras ha conservat.
 
‘Explicar la festa a la resta del món’
 
Des d’ara Solsona té una oportunitat única per explicar la seva festa a la resta del món i transmetre-la de generació en generació.  Tots els curiosos que vulguin conèixer el Quarto podran fer-ho a partir del juliol, quan aquesta serà una parada de diverses rutes guiades pel nucli antic.


Més informació: http://www.ajsolsona.cat

    Més notícies
   imprimir compartir:   Facebook  google buzz  Twitter   









Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2024 festes.org